L’Estat vol reprendre les obres d’una línia de Rodalies que porten deu anys aturades

El Ministeri de Transports reprendrà “al llarg de l’any que ve” els estudis per a la construcció d’una nova línia de Rodalies que unirà Cornellà amb Castelldefels, que es preveu com una nova via d’accés a Barcelona i és una actuació que porta més de deu anys paralitzada. Ho ha assegurat el secretari d’Estat Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Pedro Saura, en una reunió mantinguda a Madrid amb els alcaldes i alcaldesses de Castelldefels, Maria Miranda; Gavà, Raquel Sánchez; Sant Boi, Lluïsa Moret, i Viladecans, Carles Ruiz.

La nova línia vol atendre d’una manera sostenible les necessitats de mobilitat entre els municipis de litoral sud barceloní i el nucli metropolità. Segons el ministeri, la introducció d’una nova via d’entrada a la ciutat de Barcelona permetrà millorar els serveis ferroviaris de Rodalies sense augmentar el trànsit en els dos corredors actualment existents, que ja compten amb una intensitat de circulacions molt significativa.

En línia amb el que preveu el pla, Saura s’ha compromès a licitar al llarg de l’any que ve la redacció d’un estudi funcional que permeti determinar les alternatives a desenvolupar i la seva viabilitat. Durant la trobada, els alcaldes han recordat que les quatre ciutats del Delta mereixen que es recuperi el projecte per beneficiar els seus 250.000 ciutadans. A més, han defensat que els municipis tenen gran població treballadora i estudiantil, que necessita desplaçar-se fora de la seva ciutat diàriament.

Nou comentari

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies / Jordi Play

El Govern exigeix el traspàs de la gestió de Rodalies i del Prat

Puigneró vol aprofitar l'experiència de FGC per millorar el servei
Les obres de Glòries des del nou mirador, aquest gener / ACN

Més de 200 obres posaran a prova la “paciència” dels barcelonins aquest estiu

L’Ajuntament aprofitarà els mesos d’estiu per accelerar els treballs a la Diagonal, Glòries o la Meridiana