Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Govern exigeix el traspàs de la gestió de Rodalies i del Prat
  • CA

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha exigit el traspàs de la gestió de Rodalies i de l’Aeroport de Barcelona-El Prat a la Generalitat durant aquesta legislatura. Ho ha dit aquest dimecres durant la seva compareixença en comissió parlamentària per a informar sobre els objectius i actuacions del seu departament durant l’actual legislatura.

Puigneró ha carregat contra la gestió de Rodalies realitzada per Renfe i ha assegurat que la solució “es diu Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya” i, textualment, que la pitjor política de foment del transport col·lectiu és deixar Rodalies en mans de Renfe. “Portem parlant de Rodalies massa temps”, ha apuntat el vicepresident, que ha afegit que la gestió actual provoca, literalment, desafecció i desconfiança entre els usuaris.

Gestió de l’aeroport

D’altra banda, ha apuntat que la Generalitat no vol negociar què fer amb l’Aeroport de Barcelona o si és necessària la seva ampliació, sinó que vol la gestió de la infraestructura: “Volem l’Aeroport”. Puigneró ha criticat la falta d’inversions que segons ell està duent a terme el govern espanyol a Catalunya i ha assegurat que això “suposa un greuge als catalans”, ja que considera que no pot continuar tenint obres inacabades o infraestructures esperades que, textualment, no arriben mai.

Ha detallat que des de 2013, l’Estat només ha executat un terç de les inversions pressupostades i que el pes de les inversions de l’Estat s’ha mantingut “sempre” per sota del pes del PIB català en el del conjunt de l’estat. “Els que tenen responsabilitats de govern a Madrid, haurien de reflexionar sobre què signifiquen els greuges que sofrim a Catalunya”, ha sentenciat.

Mobilitat com a servei

El vicepresident ha apuntat que la Generalitat ha de donar resposta al fenomen de la mobilitat com a servei i ha assegurat que per a fer-ho el Govern necessita i vol les competències i que encara no té algunes. En aquest sentit, ha avançat una nova cultura en el qual “més paga qui més utilitza” a través d’una mobilitat més eficient i un taquillatge digital basat en targetes sense contacte. A més, ha anunciat que durant aquesta legislatura el Govern impulsarà l’aparcament d’enllaç, crear una xarxa de punts de recàrrega per a cotxes elèctrics a tot el territori i repensar nous sistemes de mobilitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a juny 23, 2021 | 15:18
    uno que vive en Tabarnia juny 23, 2021 | 15:18
    perdoneu les rodalies estan traspassades i que trespassen son els diners, perque voleu trens sensa diners, aixo es d,estupits

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa