L’estació de Sants renovarà la ventilació perquè hi fa massa calor

Adif reconeix que la temperatura a les andanes ha augmentat i que la humitat és "molt" elevada

Adif ha anunciat aquest dimarts que durà a terme una sèrie de millores en el sistema de ventilació a les andanes de l’estació de Sants. Segons ha informat en un comunicat, l’increment de la circulació de trens d’alta velocitat i el tancament de la llosa que cobreix alguns punts de l’estació ha reduït les vies de ventilació natural, provocant que la temperatura de les andanes “s’incrementi” i el grau d’humitat sigui “molt elevat”, un fet que “està originant una reducció del confort dels viatgers”. L’empresa ja ha adjudicat per 80.000 euros la redacció del projecte a l’empresa Sener Ingeniería y Sistemas i calcula que disposarà dels plans en un termini de quatre mesos.

A través d’aquest projecte, Adif vol aprofitar els forats que es troben a la llosa de separació entre el vestíbul i les andanes per adaptar-les com a sortides d’aire calent i entrades d’aire fresc de l’exterior. El projecte contempla tres perforacions a la plaça dels Països Catalans i quatre a la plaça Joan Peiró per a la instal·lació de reixes d’uns deu metres quadrats cadascuna, dotades de ventiladors reversibles i impermeabilitzats i amb un sistema per recollir aigües pluvials.

A més, el projecte inclourà una anàlisi de l’estat actual de ventilació de les andanes a través de simulacions que estudiaran el comportament i els corrents dels trens i els túnels.

Més informació

Nou comentari