Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sants cancel·la la festa major pel rebrot

L’organització de la Festa Major de Sants ha decidit aquest divendres cancel·lar l’edició 2020 davant del repunt de coronavirus aquest estiu. Fonts de les comissions veïnals de carrer han confirmat al TOT Barcelona la suspensió de totes les activitats, després de sospesar reduir la programació i el guarnit de carrers. Finalment no hi haurà ni decoració ni tan sols actes per als residents, com els tradicionals sopars de germanor a l’aire lliure.

Segons ha avançat Betevé, la Federació de la festa major només contempla mantenir la tradicional ofrena floral a Sant Bartomeu. La festa s’havia de celebrar del 22 al 26 d’agost, just després de la de Gràcia, que per ara es manté però amb un programa de mínims.

Alguns carrers, però, tenen voluntat de mantenir també alguna acció simbòlica. Per exemple les comissions de Papín i Sagunt voldrien crear un mural en una paret amb el mapa del barri, per convidar a la resta de carrers participants a la festa a penjar-hi fotografies.

Comunicat oficial de l’organització

Davant l’increment de casos de covid-19 detectats als nostres barris, les comissions que integrem la Federació de Carrers de la Festa Major de Sants, hem pres una decisió molt difícil: suspendre els nostres actes de la Festa Major, així com els guarniments de carrers.

La Festa Major és una xarxa de relacions entre veïns i veïnes, grups d’amistats, petits comerciants, artistes, tècnics de so o responsables de neteja. Entre tothom qui la fa possible i la viu. És una xarxa on qui arriba de nou a Sants, qui hi viu de tota la vida o qui només el visita hi troba sempre un espai lliure on connectar-se. És molt més que una setmana de festa, és un procés col·lectiu en què molta gent dedica esforços al llarg de tot l’any, amb un fi comú.

Al llarg dels mesos de confinament, les diferents comissions de carrer, hem treballat per fer una Festa Major segura, on, complint amb totes les restriccions, poder tornar a mostrar, amb orgull, aquesta xarxa. Però ha estat ara, quan les mesures passen per reduir al mínim les relacions, que hem vist impossible fer una festa que sigui la nostra Festa Major.

Prenem aquesta decisió amb tristesa i ràbia. Han sigut mesos d’incerteses, on hem treballat a distància per poder retrobar-nos cara a cara, i estem tristos per no haver-ho aconseguit. Però també és una decisió que prenem amb impotència per no poder muntar els nostres petits escenaris de carrer on cada any el món de la cultura s’hi despulla. A tothom qui integra aquest món, molts ànims, i una forta abraçada.

Creiem que suspendre els nostres actes és el que toca. És una decisió que hem valorat carrer per carrer i que hem consensuat conjuntament. Respectem les decisions que puguin prendre altres espais o d’altres festes però en el nostre cas creiem que és el correcte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa