Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les imatges curioses de l’urbanisme tàctic que ens deixa 2020
  • CA

Aquest any es resumeix en un acrònim i un número: Covid-19. La pandèmia ha afectat tot el món, tant a nivell sanitari com econòmic i social. A ciutats com Barcelona, a més, ha portat canvis a una velocitat insòlita. El govern municipal dirigit per Ada Colau ha introduït modificacions urbanístiques per evitar aglomeracions als carrers i per restar importància al cotxe per donar-la a mitjans de transport sostenibles.

La introducció d’elements com els blocs de formigó per separar espais nous per a vianants i/o terrasses o l’ús de colors per identificar zones per a vehicles i per a altres mitjans de transport s’ha resumit en dues paraules: urbanisme tàctic. Aquest concepte és el protagonista un debat a Barcelona en què partidaris i detractors dels canvis intercanvien arguments a les xarxes socials.

La crítica a l’urbanisme tàctic s’ha amplificat els últims dies després que un motorista morís en xocar amb un cotxe i seguidament impactar amb un bloc de formigó. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va defensar que la mort no havia estat provocada per l’element urbanístic sinó per la col·lisió anterior. Amb tot, s’ha engegat una campanya per demanar-ne la retirada i els sectors contraris a l’urbanisme nou en censuren l’ús.

Les crítiques, però, han estat sovint per l’estètica de l’urbanisme tàctic, ja que fa servir colors com el blau, el groc o el verd per senyalitzar espais. Els partidaris de les modificacions també han fet servir les xarxes per apostar pels elements nous.

Més notícies
El bloc de formigó contra el qual va impactar un motorista en un accident mortal / Quico Sallés
Recollida de firmes per retirar els blocs de formigó després de la mort d’un motorista
Notícia: Recollida de firmes per retirar els blocs de formigó després de la mort d’un motorista
Comparteix
Paula Gonu, una coneguda 'influencer' amb més de dos milions de seguidors, ha demanat als seus fan que la signin
L'alcaldessa Ada Colau al ple de novembre de 2020 / Youtube
Colau nega que els blocs de formigó causessin la mort del motorista
Notícia: Colau nega que els blocs de formigó causessin la mort del motorista
Comparteix
L’alcaldessa considera injustos els atacs que ha rebut i recorda que l’accident el va causar un cotxe

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa