Recollida de firmes per retirar els blocs de formigó després de la mort d’un motorista

Una campanya a change.org reclama la retirada dels blocs de formigó a Barcelona després de la mort d’un motorista. La petició, dirigida a l’Ajuntament de Barcelona i a l’alcaldessa Ada Colau, porta gairebé 8.000 firmes a la plataforma i aglutina les crítiques que han rebut els elements d’urbanisme tàctic per la seva perillositat.

Per sorpresa la campanya ha comptat amb l’ajuda de Paula Gonu, una coneguda influencer amb més de dos milions de seguidors a les xarxes socials. Ha demanat personalment als seus fan que signin la petició, a través d’una story a Instagram.

La iniciativa de change.org se suma a la indignació a xarxes socials i a la col·locació de flors al bloc de formigó on va morir un motorista de 28 anys. El motiu de la mort està sota investigació de la Guàrdia Urbana de Barcelona, però testimonis dels fets van afirmar que el jove va morir després d’impactar amb el bloc. Amb tot, Colau va negar que fos la causa de la mort del motorista.

La polèmica al voltant de l’element urbanístic suma així un nou capítol, després que partits com JxCat posessin en entredit la seva adequació. També la fiscalia va engegar una investigació per determinar si els blocs de formigó són l’element més adequat i si el consistori podria haver comès una irregularitat.

Comentaris

    Ramon Desembre 24, 2020 | 20:18
    L'única circulació que la Colau no l'ha obstaculitzada fou pel mig de la Rambla en furgoneta.

Nou comentari

Més notícies
El bloc de formigó contra el qual va impactar un motorista en un accident mortal / Quico Sallés

Onada d’indignació contra els blocs de formigó arran de la mort d’un motorista

Els dubtes sobre el rol d’aquest element en l’accident desfermen dures crítiques a les xarxes
L'alcaldessa Ada Colau al ple de novembre de 2020 / Youtube

Colau nega que els blocs de formigó causessin la mort del motorista

L’alcaldessa considera injustos els atacs que ha rebut i recorda que l’accident el va causar un cotxe