Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les escales mecàniques al metro de plaça Espanya enfronten Ajuntament i Territori

La reforma del metro de plaça Espanya, una de les últimes parades de la ciutat que queden per adaptar a l’accessibilitat universal, enfronta a l’Ajuntament de Barcelona i el departament de Territori. La boca de metro de Creu Coberta, la més usada pels veïns i clients de l’eix comercial, no disposaria d’escales mecàniques en un primer moment a diferència de l’accés directe al centre comercial Arenas. El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra (BComú), ha criticat el projecte d’obres i ha anunciat que el consistori farà el seu propi projecte d’escales mecàniques per entregar-li a la Generalitat “en les properes setmanes”.

En declaracions a Ràdio Hostafrancs, ha assumit que les escales que reivindiquen els comerciants “potser arribaran uns mesos tard” però ha confiat que es faran i “s’acabarà resolent l’accessibilitat”. Aquesta millora concreta possiblement serà de tramitar per separat, per adaptar-se a la burocràcia de la reforma principal: “Si no pot ser en aquesta obra, amb una nova licitació”, ha dit Serra.

Territori s’ha reunit aquest dilluns amb representants veïnals i dels botiguers d’Hostafrancs per calmar els ànims sobre les obres. Segons la ràdio local, la conselleria va detallar TMB i l’Ajuntament haurien d’haver fet una petició formal per aprovar el nou projecte. També va recordar que l’obra ja contempla la instal·lació d’un ascensor a la confluència de la plaça d’Espanya i el carrer de Tarragona, a només uns metres de l’inici de Creu Coberta. La reunió no va comptar amb cap representant municipal, però sí que hi eren càrrecs de JxCat al districte.

Serra considera que la reunió “és una bona notícia” però diu que “arriba tard” perquè ara “ja no hi ha marge” de modificar substancialment el projecte. Replica que el consistori demana revisar el projecte de reforma des del juliol, quan es va fer públic un manifest de veïns i comerciants en favor d’unes escales mecàniques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa