Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns indignats pel ‘no’ a afegir escales mecàniques a plaça Espanya

La manca d’unes escales mecàniques a una de les sortides del metro de plaça Espanya podria enterbolir les obres que s’hi estan fent. Els veïns i entitats comercials de la zona estan profundament indignats amb la decisió del departament de Territori de la Generalitat, que els ha negat la petició perquè s’instal·lin escales mecàniques a la boca de metro més propera al carrer de la Creu Coberta, segons recull Ràdio Hostafrancs després que s’informés de la situació en l’últim Consell de Barri d’Hostafrancs. “Hem trobat una negativa perquè consideren que el projecte ja està fet i que a aquestes alçades no pot incloure aquest tipus de modificacions. A mi aquest tema no em convenç“, ha respost el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra.

La reivindicació liderada per l’Associació de Veïns i Veïnes d’Hostafrancs i l’Associació de Comerciants Creu Coberta, que comptava amb el suport del govern del districte, s’ha encallat de nou, doncs. El recordatori que aquesta boca del metro serà l’única que quedi sense ascensor ni escales mecàniques no li ha semblat suficient a la conselleria.

Així, tot i que encara queden uns 3 anys de les obres que tenen per objectiu millorar l’accessibilitat a diverses sortides del metro de plaça Espanya, les esperances de rectificar el projecte han afrontat un nou revés. Els comerciants de la Creu Coberta, però, hi insisteixen. “Exigim la rectificació” i “les escales mecàniques són per als veïns, per al comerç de proximitat i per als barris”, han reivindicat a Twitter.

L’actual projecte, que dotarà d’ascensors bona part de la zona, està calculat en uns 10,5 milions d’euros i es va posar en marxa l’estiu passat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa