Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’ATM acumula un dèficit de 178 milions a causa de la pandèmia

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) acumula un dèficit de 178 milions d’euros a causa de la pandèmia de la Covid-19, segons ha desvelat el director general del consorci, Pere Torres. Ha detallat que la xifra correspon a dades disponibles fins al 31 de maig, i ha avançat que el dèficit serà superior quan se sumi la informació del juny. Torres ha argumentat que l’ATM ha invertit en mesures d'”higienització” per adaptar infraestructures, cosa que, sumat a la pèrdua de passatgers, ha portat el consorci a una situació de dèficit milionari.

El director general de l’ATM, però, ha matisat que també han pogut estalviar. En aquest sentit, ha detallat que, en les setmanes en què l’oferta del transport públic era menor, van gastar menys en energia perquè hi havia menys trens i autobusos circulant. A més, també han deixat de pagar alguns sous als treballadors que agafaven la baixa.

Els ingressos de l’ATM provenen dels operadors del transport públic de Catalunya, entre ells TMB, FGC i Renfe. Els ingressos dels operadors van directament a l’ATM, que després reparteix els beneficis de forma que el transport públic de la regió metropolitana no quedi descompensat.

L’ATM disposarà de 130 milions d’euros provinents de l’Estat per fer front al dèficit, segons ha revelat Torres en roda de premsa telemàtica per explicar el mètode de compensació per als títols de transport caducats durant el confinament. Aquesta dotació prové, segons ha comentat el director general de l’ATM, dels 800 milions destinats al transport públic que es repartiran entre els operadors de tot l’Estat.

El 49% dels 800 milions, 392 milions, són per distribuir entre l’ATM i el Consorcio Regional de Transportes de Madrid. El consorci català se’n quedarà 130 milions, segons ha dit Torres.

Més notícies
Una màquina validadora de l'estació d'Alfons X adaptada per a la T-mobilitat / Adrià Lizanda

Els bitllets de transport caducats durant el confinament es renovaran automàticament

Notícia: Els bitllets de transport caducats durant el confinament es renovaran automàticament
Comparteix
A partir de l'1 de juliol quan es validin els títols l'usuari recuperarà els dies perduts, tot i que amb condicions
Notícia: Els bitllets de transport caducats durant el confinament es renovaran automàticament - Mobile
Seu de TMB, a la Zona Franca /  TMB

TMB demana un crèdit extraordinari de 95 milions per compensar la reducció de viatgers pel confinament

Notícia: TMB demana un crèdit extraordinari de 95 milions per  compensar la reducció de viatgers pel confinament
Comparteix
El consell d'administració del grup ha aprovat recórrer a un préstec per fer front als estralls de la pandèmia al transport públic
Notícia: TMB demana un crèdit extraordinari de 95 milions per  compensar la reducció de viatgers pel confinament - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa