Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’accés a plaça Espanya perd un carril per les obres del metro

L’entrada a la gran rotonda de la plaça Espanya des del carrer Tarragona –que drena el trànsit procedent d’Aragó i del centre de la ciutat– perdrà un carril del 25 de gener al 14 de febrer a causa de les obres de reforma del metro Espanya. Passarà a tenir 4 carrils –tres pels cotxes i un per busos– en comptes dels 5 habituals.

Les obres que fer accessible la parada de metro inclouen canvis en superfície, com l’ampliació de la vorera al voltant d’un nou ascensor situat al costat Llobregat del carrer Tarragona, just davant l’hotel Catalonia Barcelona Plaza. Ocuparà un espai que fins ara ha estat calçada. Així, els viatgers amb dificultats de mobilitat podran baixar de la vorera al vestíbul sense passar per les escales. Espanya és un dels últims grans intercanviadors de Barcelona que falten per adaptar a persones amb mobilitat reduïda. A l’agost ja hi va haver afectacions similars a l’entrada de plaça Espanya des de Paral·lel.

Més afectacions al districte

No són pas les úniques afectacions al trànsit que hi ha aquest mes al districte de Sants-Montjuïc. Diversos carrers dels barris de la Bordeta i Marina de Port estaran en obres per posar-hi noves canonades d’aigua, de fins a 20 centímetres de diàmetre. Això obliga a obrir una rasa al terra entre vorera i calçada. A la rambla de Badal les obres tenen previsió de finalització pel 4 de març i suposaran retirar temporalment contenidors, suprimir una parada de la línia de bus V3 i desplaçar una del bus 115. Als carrers Minera i la Pedrera del Mussol els treballs només s’allargaran fins l’11 de febrer.

Finalment, també al barri de la Marina de Port, canviarà de sentit de forma permanent el carrer de la Foixarda. Els vehicles passaran a entrar-hi per Ferrer i Guàrdia i sortir-ne per Montanyans, al revés que actualment. L’objectiu de l’Ajuntament és evitar una sortida amb poca visibilitat, a la cruïlla corbada de la Foixarda amb Ferrer i Guàrdia, que resultava un problema pels autobusos que freqüenten aquesta via estrena. Aquest carrer separa el Poble Espanyol del veí recinte del Tennis Pompeia, té un carril dedicat a zona blava d’aparcament d’autobusos i també dona accés al sector de Montjuïc conegut com la Foixarda per l’antiga pedrera que hi havia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa