Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Afectacions a la plaça Espanya per la instal·lació d’ascensors al metro

La Generalitat ha començat les obres per a instal·lar ascensors en els accessos a l’estació de plaça Espanya de la línia L3 del metro de Barcelona i així adaptar-la per a persones amb mobilitat reduïda. En un comunicat aquest dijous, el departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat ha especificat que aquests treballs, “una nova fase” en el context de les obres en aquesta plaça, comportaran noves afectacions a la mobilitat fins a aquesta tardor.

Els treballs requeriran ocupar part de la calçada i les voreres de l’avinguda Paral·lel, entre la mateixa plaça i el carrer Sepúlveda, amb el que diverses parades d’autobús s’hauran de desviar per l’avinguda de la Reina Maria Cristina, en concret: L80, L81, L86, L72, L70, 79, 46, 65 i 165; i s’ha incorporat una rotonda en l’encreuament entre aquesta avinguda i la de Rius i Taulet.

L’actuació en els accessos a la L3 forma part de les obres que des de l’estiu passat es desenvolupen en el bescanviador de plaça Espanya per adaptar a persones amb mobilitat reduïda tots els accessos i connexions entre les estacions de les línies de metro L1 i L3 i l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que alberga aquest nus de comunicació.

En total, tot el projecte té un pressupost de 10 milions d’euros, finançats amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

La xarxa de metro de l’àrea de Barcelona –segons detalla el comunicat– té adaptades per a persones amb mobilitat reduïda 147 estacions de les 160 que estan en funcionament, i la resta es troben en obres per a adaptar-les o en fase de projecte.

Nou comentari

Comparteix