Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La modernització del funicular del Tibidabo començarà abans que les obres al Tramvia Blau
  • CA

El funicular del Tibidabo es remodelarà i modernitzarà a fons i els treballs començaran abans que les obres del Tramvia Blau, que fa un any i un mes que està aturat i encara no té data ni projecte redactat. 

Es tracta de dos transports pensats per funcionar junts, com explica la mateixa web de TMB: fins i tot es van inaugurar alhora. Des de principis del 2018, però, aquest encaix ha desaparegut i per agafar el funicular s’hi ha d’arribar d’alguna altra manera, en lloc de fer servir el Tramvia Blau, que és la natural. De moment, aquest mes està previst que TMB convoqui el concurs per encarregar la redacció del projecte del Tramvia Blau, una feina que trigarà nou mesos, i després s’hauran d’encarregar les obres.

En canvi, el funicular estarà en servei durant la primavera i l’estiu i ja té data per a les obres, que començaran al setembre.

El projecte és transformar aquest funicular de dalt a baix i convertir-lo en una atracció més del parc del Tibidabo, al qual porta. I s’anomenarà Cuca de Llum. Segons fonts municipals, hi haurà millores tècniques i de seguretat, però també canviarà d’aspecte i es convertirà en interactiu. L’interior serà més ampli, els finestrals seran més grans per gaudir més del paisatge. A més a més, també es millorarà la il·luminació, tant la de dins com l’exterior, que tindrà una “línia més moderna i futurista”. La idea és que quan es faci fosc, sembli una cuca de llum: d’aquí ve el nom que se li posarà.

També s’hi col·locaran pantalles interactives i tauletes electròniques amb “funció didàctica i d’entreteniment”. Així s’explicarà als usuaris com funciona el funicular i la història d’aquest transport, que data del 1901, i del conjunt del parc d’atraccions.

El Parc d’Atraccions Tibidabo ha començat aquest dissabte la temporada amb l’obertura d’un jardí vertical i altres novetats. L’any passat,  719.068 persones van visitar el recinte.

Més notícies
El Tramvia Blau, sense data per tornar un any després de l’aturada
Notícia: El Tramvia Blau, sense data per tornar un any després de l’aturada
Comparteix
Encara no s'ha tret a concurs la redacció del projecte, que TMB espera licitar al març
Viatge a la complicada vida del funicular de Montjuïc
Notícia: Viatge a la complicada vida del funicular de Montjuïc
Comparteix
El transport per pujar a Miramar fa tres mesos i mig que està aturat i no tornarà a funcionar fins a finals d'abril perquè s'hi està fent una "gran revisió" | Visitem les obres per dins

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa