Els treballadors del metro tornaran a fer vaga a l’abril

Faran aturades de quatre hores per torn i decidiran a finals d'abril si amplien la protesta al maig

Els treballadors del metro tornen a la vaga. Fonts sindicals han decidit fer aturades en l’assemblea general després d’una votació en què la majoria han votat per fer vaga. La proposta d’aturades que ha sortit endavant ha estat la de fer vaga els dies 8 i 29 d’abril amb aturades de quatre hores per torn.

Tal com han explicat fonts sindicals a aquest diari, a finals d’abril es tornarà a convocar una assemblea per decidir si la vaga s’expandeix a maig.

L’assemblea del matí dels treballadors del metro de Barcelona havia votat “gairebé per unanimitat” tornar a fer vaga, segons han informat fonts sindicals a Europa Press. Els treballadors continuen enfrontats a la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), sobretot per com està gestionant el cas de l’amiant detectat a la xarxa, ja que no estan d’acord amb el criteri que aplica l’empresa sobre quins treballadors estan afectats.

Una de les propostes, l’escollida finalment, constava d’aturades de quatre hores per torn els dies 8 i 29 d’abril. La segona opció sobre la taula era d’aturades de quatre hores els divendres 5, 12 i 18 d’abril i vagues de 24 hores el 26 d’abril i el 24 de maig. 

TMB, “oberta” al diàleg

L’empresa ha defensat la seva gestió i ha dit que ha donat resposta a “totes” les demandes dels treballadors. A més, fonts de TMB critiquen que les propostes no van tenir “contestació” per part de la plantilla, cosa que no ha aturat l’empresa per avançar en el pla de desamiantatge i protecció de la salut, defensen.

TMB, per acabar, es posa a disposició dels treballadors: “Continuem oberts al diàleg”.

Més informació

Nou comentari