Investigació judicial sobre la mort d’un motorista després de xocar amb un bloc de formigó

La mort de Martí Estela, de 28 anys i porter del Club Natació Barcelona (CNB), després de xocar amb un bloc de formigó ha arribat a la justícia. Una jutgessa del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona ha ordenat l’inici d’una investigació sobre el sinistre. A la interlocutòria en què s’informa d’aquesta decisió, a què ha tingut accés el TOT Barcelona, cita a declarar en qualitat d’investigat el conductor del cotxe amb què va xocar Estela abans d’impactar contra un bloc de formigó.

Segons ha avançat El Periódico, la jutgessa també reclama documentació a l’Ajuntament de Barcelona, que haurà de presentar en un termini de 10 dies. En concret, el consistori ha de presentar informes administratius que justifiquen l’ús dels blocs. L’advocat contractat per la família del motorista mort, Daniel Vosseler, indica que han enviat al jutjat dos auditories segons les quals les proteccions de formigó instal·lades durant la pandèmia estan “fora de la normativa europea”.

La interlocutòria, datada del 22 de març, recorda que el cas es va sobreseure el 15 de gener perquè encara no constaven denúncies. Ara, però, amb les denúncies de la família ja presentades, la jutgessa comença a investigar per la via judicial el cas.

“Màxima col·laboració” per part de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Barcelona ha ofert “màxima col·laboració” a la jutgessa en la investigació del cas, segons indiquen fonts municipals a aquest diari. Així, indiquen que s’enviarà “tota la informació que es requereixi”. També recorden que els blocs de formigó són “temporals” i que ja se n’ha anunciat la retirada.

“Es tracta d’elements utilitzats des de fa molts anys a molts indrets de la ciutat i a altres països, seguint tots els requeriments”, remarquen les mateixes fonts.

Comentaris

    Celedonio Març 26, 2021 | 08:28
    O sigui, que el blog de formigó estaria al mig del carrer, oi? o a una banda com estan el cotxes aparcats, contenidors, semàfors, etc etc..?

Nou comentari

Més notícies
El bloc de formigó contra el qual va impactar un motorista en un accident mortal / Quico Sallés

La família del motorista mort demana la retirada dels blocs de formigó

El despatx de Daniel Vosseler assumeix la representació i pretén esclarir les circumstàncies de la mort
El bloc de formigó contra el qual va impactar un motorista en un accident mortal / Quico Sallés

Colau nega que la família del motorista mort hagi demanat retirar els bloc de formigó

L’alcaldessa assegura que els "sembla horrible" que s'estigui utilitzant l'accident amb finalitats partidistes