Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Urbana aplica 300 denúncies diàries en una setmana a bicis i patinets

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha aplicat 300 denúncies cada dia i durant una setmana contra conductors de bicis i patinets. En total, al llarg de la setmana passada es van imposar 1.911 sancions. “Amb motiu de la campanya per incrementar la seguretat de ciclistes i vehicles de mobilitat personal [com s’anomena als patinets elèctrics] la passada setmana vam realitzar 1.911 denúncies”, ha informat la policia municipal a través de les xarxes socials.

484 sancions han estat per saltar-se un semàfor en vermell, 451 per circular per on no toca i 334 per utilitzar el telèfon mòbil o portar auriculars mentre se circula amb el vehicle.

Barcelona vol que els conductors de patinets elèctrics portin casc i paguin una assegurança per poder circular per la ciutat. La voluntat de l’executiu municipal es deu a l’aprovació del reial decret que estableix canvis a la llei de tràfic i seguretat viària. Al gener, l’aleshores la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, va explicar que l’obligatorietat del casc i l’assegurança, en cas que el Pacte per la Mobilitat l’accepti, podria trigar “més d’un any“. Sigui com sigui, Alarcón va afirmar que el govern municipal aposta per adaptar l’ordenança municipal per incloure-ho, de la mateixa manera que va descartar proposar el mateix per a bicis.

L’any 2021 es va tancar amb un balanç on vehicles de combustió i bicicletes i patinets elèctrics estan frec a frec quant a atropellaments. Els primers provoquen el 60% dels accidents i els segons l’altre 40%. En concret, les bicis i els VMP han causat 246 dels 614 accidents de trànsit contra persones. Els turismes, 139, mentre que les motos 121. Això són el 56,5% i 49,1% que han causat les bicis i VPM, respectivament. De fet, només les bicicletes (122) van xocar més cops contra persones que les motos.

Respecte a 2020, el 2021 hi ha hagut 1.389 accidents més a Catalunya i 1.280 víctimes més. En total, 7.618 desgràcies amb 6.976 persones afectades.

Nou comentari

Comparteix