Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Govern encarrega a FGC explotar el futur tren llançadora a l’aeroport
  • CA

El Govern ha encarregat a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) explotar la futura línia ferroviària a l’aeroport de Barcelona, ​​una connexió que entrarà en funcionament una vegada Adif finalitzi el ramal que està construint actualment, a partir del 2022.

“Ens avancem i hem encarregat a FGC l’explotació d’aquesta línia”, ha dit el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, en la roda de premsa posterior al consell executiu.

En concret, el Govern ha aprovat declarar aquest nou servei ferroviari d’accés a l’Aeroport de Barcelona com a servei de rodalies, públic. I ha atribuït la seva prestació a FGC.

El ramal que s’està construint, de 4,5 quilòmetres, va des de l’estació del Prat de Llobregat fins a la T1 de l’aeroport, i l’actuació inclou la construcció de les noves estacions ferroviàries a la T1 i T2, amb transbord amb la L9 del metro.

Calvet ha destacat que aquest nou servei, que discorrerà per vies de titularitat estatal des de l’estació de Sant Andreu Comtal fins a les terminals aeroportuàries, també tindrà una funció de “vertebració territorial”.

Aquest servei, que el conseller ha destacat que “serà molt més que una llançadora”, prestarà servei a la T1 i T2 i comptarà amb un tren cada 15 minuts, enfront dels 30 minuts actuals.

Més notícies
Els FGC circularan amb un horari especial durant les festes de Nadal
Notícia: Els FGC circularan amb un horari especial durant les festes de Nadal
Comparteix
El servei estarà disponible tota la nit de Cap d'Any
FGC fa 40 anys i es reivindica com el transport més sostenible per entrar i sortir de Barcelona
Notícia: FGC fa 40 anys i es reivindica com el transport més sostenible per entrar i sortir de Barcelona
Comparteix
Quim Torra presideix l'acte d'aniversari de la companyia de transports públics de la Generalitat
Ricard Font: “En deu anys podríem capgirar Rodalies”
Notícia: Ricard Font: “En deu anys podríem capgirar Rodalies”
Comparteix
El president de FGC adverteix que cal començar a dissenyar un segon túnel a Vallvidrera per a l'entrada dels trens de la línia del Vallès, que quedarà col·lapsada el 2021

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa