Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat torna a pressionar Cabify amb un altre expedient

La Generalitat de Catalunya ha obert un altre expedient informatiu a l’empresa Prestige&Limousine, filial de Cabify, per comprovar que compleix amb la normativa vigent, han informat fonts de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat a Europa Press. Aquest expedient arriba després que l’administració catalana sancionés Cabify amb més de 30.000 euros per diversos motius, en aplicació del decret llei que va aprovar el Govern a principis de l’any passat per regular l’activitat dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

La conselleria de Territori i Sostenibilitat ja havia obert un total de 54 expedients informatius a Prestige&Limousine, que es van saldar amb sancions d’uns 600 euros cadascuna. El primer expedient del Govern contra aquesta empresa va arribar el març del 2019​, dos mesos després que s’aprovés el decret llei 4/2019, que obliga els VTC a precontractar els seus serveis amb una antelació mínima de 15 minuts a Catalunya.

[r:1]

La norma prohibeix que aquest tipus d’empreses puguin indicar on es troben els seus vehicles abans que un client els contracti i també prohibeix que puguin circular per les vies públiques per buscar usuaris ni captar-los sense haver estat precontractats, per la qual cosa han d’estar estacionats en aparcaments i garatges quan no fan cap servei.

L’incompliment de qualsevol de les condicions que fixa el decret llei de la Generalitat es considera una infracció greu, amb multes que poden arribar als 1.400 euros, d’acord amb la Llei 12/1987 de regulació del transport de viatgers per carretera mitjançant vehicles de motor.

Pressió dels taxistes

L’expedient informatiu arriba després que els taxistes posessin contra les cordes les administracions amb amenaces de mobilitzacions durant el Mobile World Congress (MWC), que finalment es va cancel·lar pel coronavirus

Més notícies

El TSJC suspèn el reglament de l’AMB que regula les VTC

Notícia: El TSJC suspèn el reglament de l’AMB que regula les VTC
Comparteix
Ho fa de manera cautelar i a petició de l'associació Luxury VTC
Notícia: El TSJC suspèn el reglament de l’AMB que regula les VTC - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa