Una furgoneta que supera el llindar d’emissions contaminants exigit a Barcelona circula per la ciutat per controlar, precisament, la polució de l’aire. És la paradoxa que la plataforma Motoristes BCN ha comprovat en la web de la Direcció General de Trànsit (DGT) on, introduint la matrícula, es pot consultar si un vehicle disposa o no de distintiu ambiental. El grup ho ha revelat aquest dimecres a les xarxes socials, on ha exigit explicacions a l’Ajuntament de Barcelona i, en particular, a Barcelona en Comú, el partit de l’alcaldessa Ada Colau. En tot cas, el logotip del vehicle fa patent que és propietat de la Generalitat.

La implantació des de 2020 de la Zona de Baixes Emissions limita l’accés a cotxes, furgonetes, motos i ciclomotors mancats d’un dels quatre adhesius de la DGT que acredita que el vehicle s’ajusta als límits de polució permesos a l’àrea d’accés restringit, delimitada per les rondes i que engloba tota Barcelona. “Molta gent hem hagut de canviar-nos el cotxe o la moto perquè no podíem circular per Barcelona. La pròpia furgoneta que vol mesurar l’aire de la ciutat no pot circular per ella! Ens esteu prenent el pèl?“, recrimina Motoristes BCN en un missatge adreçat a l’Ajuntament en el seu perfil d’Instagram.

Consultat pel TOT Barcelona, l’Ajuntament respon que el vehicle no és de propietat municipal. De fet, en les fotos publicades per l’agrupació de motoristes, es veu l’anagrama de la Generalitat de Catalunya i amb la inscripció del Departament de Territori en un lateral de la furgoneta que controla la contaminació atmosfèrica.

En tot cas, el Consistori defineix la unitat mòbil de control de la polució com a “vehicle laboratori” i afirma que compleix amb una de les excepcions de la Zona de Baixes Emissions, que no posa limitacions a la circulació de vehicles de serveis sense etiqueta ambiental. Per vehicles de servei s’entenen ambulàncies, camions de Bombers o patrulles policials, entre altres, i l’Ajuntament enquadra el vehicle que s’ha fet viral a les xarxes socials en aquesta mateixa categoria d’exempció.

Més notícies
Plaques solars en un edifici de Barcelona / Jordi Play

Barcelona estendrà les plaques solars a les escoles de la ciutat

Notícia: Barcelona estendrà les plaques solars a les escoles de la ciutat
Comparteix
La proposta, a instàncies d'ERC, ha de servir també per subministrar energia a llars vulnerables
Notícia: Barcelona estendrà les plaques solars a les escoles de la ciutat - Mobile
Persones ballant sense mascareta a la discoteca Shôko de Barcelona en la primera nit de reobertura / ACN

La Covid repunta a Barcelona després de tres mesos de baixades

Notícia: La Covid repunta a Barcelona després de tres mesos de baixades
Comparteix
Els casos pugen un 11% en una setmana, tot i que no arriben als 300 a tota la ciutat
Notícia: La Covid repunta a Barcelona després de tres mesos de baixades - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: D'on no n'hi ha no en raja a octubre 20, 2021 | 18:16
    D'on no n'hi ha no en raja octubre 20, 2021 | 18:16
    Aquesta frau kolau, se supera cada dia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa