Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FGC tancarà dues vies de l’estació de plaça Catalunya per obres l’estiu que ve
  • CA

Unes obres d’ampliació de l’andana obligaran a tancar les vies 1 i 2 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) durant el mes d’agost de l’any que ve. La intervenció constarà de sis fases que consistiran a allargar les vies 1 i 2; les andanes de les vies 1, 2, 3 i 4; l’ampliació del vestíbul i nous ascensors. L’allargament de les vies 1 i 2, al costat Rambles, serà el que comportarà el tall a l’agost. “És necessari el tall del servei de les vies 1 i 2 durant un mes, previst a l’agost en ser el mes de menys viatgers”, diu la memòria de l’adjudicació de les obres.

Des d’FGC matisen al TOT Barcelona que el tall no tindrà cap afectació en els usuaris, ja que els trens sortiran des d’altres vies. A l’estació de plaça Catalunya hi ha cinc vies, i la redistribució dels trens servirà per evitar cap mena d’alteració en el servei i en els passatgers. Fonts d’FGC confirmen que les obres es faran, “en part”, a l’agost i setembre de l’any passat tot i que les dates estan per “confirmar”. 

Les obres a plaça Catalunya tenen un pressupost de 3,7 milions / A.L.

Les obres a plaça Catalunya tenen un pressupost de 3,7 milions / A.L.

Obres per valor de 3,7 milions

Tot i així, l’obra té una durada aproximada de 15 mesos, la mateixa vigència que té el contracte, que va ser atorgat el 28 d’agost. Així doncs, la intervenció haurà de començar properament. El tall de les vies 1 i 2, a més, serà a l’agost tal com especifica la memòria de les obres. El document especifica que el temps màxim de tancament de les vies serà durant l’agost i el setembre de l’any que ve.

FGC ha adjudicat les obres a l’empresa Comsa, que va presentar una de les tres propostes, juntament amb Ute Vilor – Gruas i Ute Trade – Acsa. El contracte té un valor de 3.787.119,02 euros, i l’oferta de Comsa es va imposar a les altres dues perquè el cost era el més baix. En l’adjudicació el que més es tenia en compte era el preu, ja que la companyia que presentava un cost més baix guanyava més punts en la licitació.

Noves andanes i topalls

L’obra que tallarà dues vies a l’estació Plaça Catalunya constarà de l’allargament de les vies 1 i 2 en 28 i 21,60 metres, respectivament. A més, aquest part de la intervenció també inclourà noves andanes i topalls i l’enderroc de les escales d’accés actuals a l’andana que hi ha entre les vies 1 i 2. També es construiran dues noves escales mecàniques, que substituiran les anteriors. 

Les obres inclouen la renovació d'andanes i topalls / A.L.

Les obres inclouen la renovació d’andanes i topalls / A.L.

També s’ampliaran les andanes de les vies tres i quatre en 22,92 metres en el costat Bergara – l’oposat a les Rambles –. L’andana situada entre les vies tres i quatre també s’allargarà 19,59 metres. Tots els canvis fan necessària l’ampliació del vestíbul i el número de barreres tarifàries que permeten l’accés a l’estació, segons consta a la memòria de les obres. També s’hauran de canviar els dos ascensors actuals per un de nou i la construcció d’unes escales noves, unes de fixes i unes mecàniques. 

Obres en el marc de l’augment del servei

L’ampliació de les vies de les línies 1 i 2 es fa per aplicar el sistema de conducció automàtica als trens d’FGC. Actualment els maquinistes han de frenar de forma manual quan arriben a final de trajecte a Plaça Catalunya. El document en què es justifiquen les obres precisa que són necessàries per complir el Contracte Programa 2017-2021, signat per la Generalitat i per FGC i que contempla, entre d’altres, “l’increment de la capacitat del transport”.

Per tal de complir aquest requisit, la Generalitat va comprar 15 trens per afegir-los al servei d’FGC entre Barcelona i el Vallès. L’augment de trens en circulació obliga a adaptar les instal·lacions, la qual cosa passa per aplicar el sistema de conducció automàtica, segons el document. Per poder circular de forma automàtica, la distància de seguretat en la frenada ha de ser major. És per això que a l’estació de plaça Catalunya les obres allargaran les vies. 

Més notícies
El treballador de neteja acusat dels robatoris. | Mossos d'Esquadra
Un home roba 400.000 euros en bitllets d’FGC verges
Notícia: Un home roba 400.000 euros en bitllets d’FGC verges
Comparteix
Va robar 12 bobines de títols de transport | Els falsificadors les utilitzen per fer bitllets falsos
FGC tanca un mes i mig el funicular de Vallvidrera per renovar el sistema de control
Notícia: FGC tanca un mes i mig el funicular de Vallvidrera per renovar el sistema de control
Comparteix
L’empresa pública ha habilitat un servei alternatiu de busos i taxis que faran el mateix recorregut

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa