Un home roba 400.000 euros en bitllets d’FGC verges

Va robar 12 bobines de títols de transport | Els falsificadors les utilitzen per fer bitllets falsos

Els Mossos d’Esquadra han denunciat un home acusat de robar 12 bobines de títols de transport amb un valor total de 400.000 euros -segons els càlculs de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM)- a diverses estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). El lladre, treballador de neteja, de nacionalitat equatoriana i de 26 anys, s’emportava el suport que serveix als falsificadors per fer bitllets falsos i vendre’ls al mercat negre.

Els robatoris es van produir entre el gener i el maig d’aquest any a les estacions de Sarrià, Muntaner, Provença, Bellaterra i Sant Quirze. L’home aprofitava l’accés al magatzem per endur-se les bobines a l’interior de bosses. Va aconseguir el botí en nou robatoris, i en alguna ocasió s’emportava dues bobines. Els robatoris han estat resolts per la Unitat d’Investigació de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) de la policia catalana.

Les bobines tenen una gran demanda al mercat negre, ja que són el suport que necessiten els falsificadors per fer bitllets de transport falsos. Un cop tenen les falsificacions, les venen més barates que els títols originals per treure benefici. Cada bobina té 1.950 títols de transport verges, és a dir, que no tenen la banda magnètica ni el tipus de bitllet que són. 

Els tipus de bitllet més venuts al mercat negre són la T-10 i la T-50/30. 

Més informació

Nou comentari