FGC tanca un mes i mig el funicular de Vallvidrera per renovar el sistema de control

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) començarà aquest dijous els treballs de renovació del sistema de control del Funicular de Vallvidrera amb l’objectiu d’optimitzar els estàndards de qualitat i augmentar la fiabilitat del servei, que suposaran una inversió de més de un milió d’euros. Les obres duraran un mes i mig, període en el qual es posarà en marxa un servei alternatiu.

L’empresa pública ha informat que aquest sistema de control monitoritza i controla en temps real la posició dels cotxes, la velocitat, l’accés al traçat, les portes d’accés a l’andana i als cotxes, l’estat dels frens i de la sala de màquines, l’estat del cable de tracció i el nombre de passatgers per cotxe.

Un canvi després de 20 anys

L’actual mecanisme és automàtic i, després de més de 20 anys de funcionament, ha arribat al final de la seva vida útil, mentre que el nou sistema de control tecnològic és “extremadament segur”. També simplifica la lògica de control, presenta més fiabilitat i ofereix una experiència d’operació i una capacitat de diagnòstic que suposa un gran salt qualitatiu respecte al sistema anterior.

Durant les pròximes setmanes també està prevista la substitució del sistema d’accionament elèctric i mecànic de les portes dels dos funiculars per un sistema més robust, així com la disposició de l’andana de sortida de l’estació de Vallvidrera Superior. FGC durà a terme aquests treballs entre l’11 de juliol i l’1 de setembre, període durant el qual habilitarà un servei alternatiu per carretera, amb autobusos i taxis, amb el mateix horari que el servei habitual del funicular i donant servei a les tres estacions del traçat.

Nou comentari

Més notícies
Escales mecàniques aturades a un punt de les obres de la L1. | A. L.

Així són les obres que deixen sense servei gran part de la L1

Des de TMB afirmen que avancen "a bon ritme" | Durant les 24 hores del dia treballen 480 operaris

Guerra entre l’oposició i Colau pel repartiment de càrrecs i recursos

ERC, JxCat, Cs i PP amenacen de tombar el ple del cartipàs si no millora la proposta inicial de recursos humans i materials