Èxode barceloní: col·lapse a les rondes malgrat la crida a confinar-se

Les dues vies d'entrada i sortida de la ciutat estan congestionades, segons el mapa del Servei Català de Trànsit

Hores després de la compareixença de representants del Govern de la Generalitat per fer una crida a confinar-se dirigida als barcelonins, les rondes de Dalt i Litoral estaven col·lapsades. En el cas de la ronda de Dalt, el Servei Català de Trànsit (SCT) indicava sobre les 17 hores que hi havia retencions en sentit Besòs, si bé anava fluïda en sentit Llobregat. A la Litoral, el col·lapse es trobava en trams de tots dos sentits.

Mapa del trànsit a Barcelona cap a les 17 hores / Servei Català de Trànsit

L’horari i el dia coincideixen amb el moment d’èxode dels barcelonins per passar el cap de setmana fora, ja que és un divendres a una hora en què les oficines comencen a tancar. Amb tot, el Govern ha demanat als veïns de la capital catalana, entre d’altres localitats, que no marxin aquest cap de setmana i que limitin les sortides a les imprescindibles. Usuaris de Twitter també han compartit imatges del col·lapse a la ronda de Dalt.

Les mesures, que inclouen la prohibició de reunir-se amb més de 10 persones, tindran una durada de 15 dies que seran una prova per veure com evoluciona el ritme de contagis a la ciutat.

La parella de l’alcaldessa

Un dels que podria ser en una de les cues de sortida de Barcelona és la parella de l’alcaldessa de Barcelona, Adrià Alemany. En la roda de premsa d’aquesta tarda per valorar les mesures impulsades per la Generalitat per frenar els contagis de Covid-19 a Barcelona, un periodista de Metrópoli Abierta li ha comunicat que un lector els havia alertat que havien vist Alemany carregant el cotxe amb maletes per marxar de la ciutat quan ja es coneixia la recomanació. L’alcaldessa ha respost que ella no marxaria. “El meu company està amb els nens, però jo no marxo, estic aquí”, ha contestat lacònicament.

En un altre moment, quan se li ha preguntat si hi hauria controls policials per evitar la sortida en massa de barcelonins a les segones residències, com va passar al principi del confinament, ha recordat que no hi ha cap restricció de la mobilitat, i que la petició de no sortir és només una recomanació.

Més informació

Nou comentari