Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC proposa desplaçar les motos i els contenidors a la calçada per alliberar les voreres
  • CA

El grup barceloní d’Esquerra Republicana vol que s’alliberin les voreres de la ciutat per guanyar espai i respectar la distància física recomanada durant la desescalada del confinament. Així, demanaran al govern municipal que tots els elements que ocupen la vorera –”motos, protectors de terrasses o contenidors”–passin a ocupar un carril de la calçada, en els casos on sigui possible. Algunes de les vies que necessiten especialment aquests canvis, segons ERC, són l’avinguda Diagonal, la Via Augusta o l’avinguda Madrid. 

Es tracta d’una de les mesures que el regidor Max Zañartu ha introduït en forma de prec a l’alcaldessa Ada Colau, després que el govern municipal presentés avui una bateria de mesures per treure les motos de les voreres i deixar més espai als vianants i els ciclistes. Una altra iniciativa del regidor d’ERC demana que tots els carrers amb una amplada inferior a 12 metres –sumant calçada i voreres– passin a ser “de prioritat invertida, permetent als vianants l’ús de la calçada”. Com a exemples d’aquests vies, Zañartu esmenta els carrers Ballester (entre el Putxet i Gràcia) o la Mare de Déu de la Salut (Gràcia). 

En general, Esquerra Republicana considera les mesures anunciades per l’Ajuntament “del tot insuficients” alhora de “garantir la distància física mínima” que les autoritats sanitàries reclamen durant aquests mesos. Així i tot, el grup republicà aposta també per avaluar els resultats de les propostes municipals perquè es mantinguin en el temps aquelles que donin bons resultats. A més, ERC reclama “que s’habilitin seccions de carrer senceres per al pas de bicicletes i vehicles de mobilitat personal, alternament als carrers de prioritat per als vehicles motoritzats”. 

Més notícies
L’Ajuntament comença a Consell de Cent l’ofensiva per treure les motos de les voreres
Notícia: L’Ajuntament comença a Consell de Cent l’ofensiva per treure les motos de les voreres
Comparteix
La tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Janet Sanz, assegura que al finals de setmana ja no han de quedar vehicles aparcats en l'espai per a vianants en aquest carrer
El carrer Consell de Cent quedarà així / Ajuntament de Barcelona
Barcelona elimina carrils de cotxe i n’afegeix per a bicis per evitar contagis
Notícia: Barcelona elimina carrils de cotxe i n’afegeix per a bicis per evitar contagis
Comparteix
Suma 12 quilòmetres per a vianants i 21 per a bicis per garantir la distància física

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa