Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Entren en servei dos nous carrils bici a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha incorporat dos nous trams de carril bici, un a l’avinguda Vallcarca, entre la plaça Lesseps i el carrer d’Esteve Terradas, i l’altre al carrer Mallorca, en el tram entre el carrer Clot i el carrer Cartagena. Amb aquestes dues incorporacions, la nova infraestructura permetrà connectar la Vila de Gràcia amb el passeig de la Vall d’Hebrón i la plaça d’Alfonso Comín, i crea un nou eix horitzontal que creua la ciutat en sentit Llobregat. Així doncs, el carrer Mallorca ha passat a ser de dos carrils de circulació més carril bus, a banda muntanya, i carril bicicleta a banda mar, tots en sentit Llobregat.

La creació d’aquests nous dos trams de carrils per bicicletes i patinets és un pas més per arribar als objectius que l’Ajuntament de Barcelona es va marcar al Pla de Mobilitat Urbana pel 2024, que “contemplen mesures per potenciar els desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta”. De fet, un dels objectius del govern municipal és poder configurar una xarxa de carrils bici per tota la ciutat que superi els 272 quilòmetres.

Carril bici de Vallcarca

Més carrils bici en construcció

L’Ajuntament de Barcelona va iniciar fa poc més d’un mes les obres per implantar un nou carril bici al centre de la ciutat. El nou tram de la xarxa pedalable de la capital catalana estarà ubicat a la ronda de Sant Pere, entre els carrers de Girona i de Roger de Llúria, estarà segregat de l’asfalt i serà bidireccional.

En paral·lel a la construcció d’infraestructures per garantir la circulació dels ciclistes, el govern municipal també ha ampliat el nombre d’aparcaments per a bicicletes a la via pública. Segons dades de l’Ajuntament, des de principis de mandat fins ara s’han afegit 5.867 aparcaments per a bicicletes, és a dir, aquelles barres metàl·liques en forma de U. Amb aquesta ampliació, la ciutat ja disposa de més de 40.000 espais on poder aparcar les bicicletes al carrer.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fredi a abril 01, 2023 | 09:27
    Fredi abril 01, 2023 | 09:27
    Quan eliminaran definitivament els carrils bidireccionals, amb el perill que tenen, sobretot quan, al carrer del costat, n'han fet un en l'altre sentit ? Si molta gent ja es passa els semafors en vermell, per què en els carrils bici hi ha semàfors, diferenciats de la resta d'usuaris, que estan en àmbar con si fos una invitació a passar directament, sense tenir en compte els vianants, per acabar parant 5 metres després en trobar-se els cotxes que creuen? No seria millor sentit únic (tot i que n'hi ha que van en sentit contrari), semàfor únic (o almenys no àmbar quan la indicació principal és vermell i, per tant, parar tothom) i anar tots alhora i cap el mateix costat ??? No seria bo també que algun guàrdia urbà que està en segona ocupació "patrullés" una mica els carrers per denunciar els infractors, cada dia més incívics?? Quant G.U. hi ha a Barcelona i quants se'n veuen pel carrer? Policia de barri, de proximitat.... Et pares mitjà hora en qualsevol cantonada i veus infinitat de barbaritats, si continuem deixant-ho fet, qui ho redreçarà en el futur?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa