Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els taxistes reclamen a AENA que endreci les zones d’espera de l’aeroport del Prat

L’aeroport de Barcelona-El Prat poc a poc recupera vols i passatgers però encara té molta plantilla en ERTO i diversos serveis funcionen amb anomalies. Si aquest dimarts els vigilants alertaven d’amuntegaments als controls de seguretat, aquest dimecres són els taxistes qui ha posat el crit al cel per la precarietat de les zones d’espera provisionals. Els dos col·lectius reclamen a AENA solucions urgents.

Sindicats del taxi han difós aquest migdia la situació de “tub”, l’accés provisional a les terminals on els conductors esperen en fila per encotxar clients. Solien esperar en un gran aparcament adaptat amb lavabos i cantina, l’anomenada “parrilla”, que encara no ha reobert. El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha assegurat que els cotxes han d’esperar ara “moltes hores a l’autopista”, sense lavabos ni cap bar o foodtruck on comprar menjar i beguda. “És un caos”, ha resumit.

Els sindicats han enviat un primer avís a AENA i hores després han assegurat que la gestora aeroportuària de l’Estat els ha promès reobrir la “parrilla” divendres. L’Institut Metropolità del Taxi (IMET) serà l’encarregat d’informar sobre els nous protocols d’ús de la zona. També s’haurien reobert i condicionat tots els lavabos del “tub”. A més, els sindicats han contactat amb els Mossos d’Esquadra perquè avaluïn la seguretat del “tub”: “Com cremi un cotxe és una ratera”, adverteix Álvarez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa