Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els taxis de Barcelona oferiran una tarifa tancada si el servei es contracta amb una APP
  • CA

El ple del Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat aquest dimarts la nova tarifa a preu tancat que s’incorporarà al sistema tarifari actual dels taxis de l’AMB i que només estarà disponible per als viatges que es contractin a través d’aplicacions de les empreses de mediació del servei del taxi.

D’aquesta manera, els usuaris podran saber el preu del trajecte en el moment de demanar el servei. Estarà basat en la baixada de bandera i en un preu per quilòmetre recorregut, que integra el component de temps i de distància de la tarifació de les carreres amb taxímetre, inclosos els suplements. L’import de la tarifa és el resultat de l’aplicació dels preus ja aprovats per a l’any 2019 en el taxi.

La nova tarifa serà de lliure elecció i els clients podran optar pel preu tancat o bé el taxímetre. En el primer cas, només caldrà introduir l’origen i la destinació el viatge en el dispositiu mòbil.

Segons explica l’AMB en un comunicat, l’objectiu d’aquesta iniciativa “és donar resposta a les demandes del taxi associades a les noves tecnologies i incentivar les empreses intermediàries del servei de taxi que ja fan ús d’aplicacions”.

La tarifa de preu tancat, aprovada d’acord amb les normes que estableix la llei del taxi, entrarà en vigor quan sigui ratificada per la Comissió de Preus de la Generalitat de Catalunya i quinze dies després que es publiqui al DOGC.

Més notícies
Competència vol unificar la normativa dels taxis i les VTC
Notícia: Competència vol unificar la normativa dels taxis i les VTC
Comparteix
L’ACCO considera que les restriccions que pretenen imposar la Generalitat i l’AMB són “injustificades”
L’AMB recull la idea dels taxistes i prepara un ‘Uber’ públic per a la primavera
Notícia: L’AMB recull la idea dels taxistes i prepara un ‘Uber’ públic per a la primavera
Comparteix
L'Institut Metropolità del Taxi anuncia que estudia introduir serveis a preu tancat a través de les apps que ja té el sector

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa