Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Procicat estudia ampliar el confinament a tota l’àrea metropolitana
  • CA

El Procicat està estudiant la petició de l’Ajuntament de Barcelona d’ampliar el confinament municipal dels caps de setmana a tota l’àrea metropolitana –que inclou 36 municipis–, segons ha reconegut el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, durant la presentació de la integració dels telèfons barcelonins del 092 i 080 al d’emergències 112 que coordina la Generalitat. L’anunci arriba després que el Govern ja hagi ampliat el confinament a tot el Barcelonès per ajudar a descongestionar la capital catalana.

Sàmper ha explicat que la petició “s’està treballant” i que en els pròxims dies hi haurà una decisió al respecte, ja que el Procicat es reuneix tres cops per setmana. Aquest mateix cap de setmana s’ha sabut que els confinaments passen de ser estrictament municipals a comarcals, tot i que pel Barcelonès és un canvi limitat, ja que és la comarca amb menys municipis de Catalunya i, a més de Barcelona, inclou l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha assegurat que no es “pot deixar passar un altre cap de setmana amb un tancament perimetral comarcal, que no s’ajusta a la realitat metropolitana”, perquè ajudarà a “evitar aglomeracions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa