Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els municipis que podran visitar els barcelonins en cap de setmana
  • CA

Les noves mesures anunciades pel Procicat canvien la realitat de la mobilitat en cap de setmana a tot Catalunya i posen fi al tancament municipal. Això es començarà a aplicar el cap de setmana vinent i donarà llibertat per moure’s per la comarca. Ara bé, aquesta condició té uns efectes reduïts al Barcelonès, la segona comarca amb menys municipis de tot el país. Així, es reduirà la pressió sobre algunes de les fronteres de la ciutat, però se seguirà evitant que hi hagi desplaçaments a segones residències.

Els únics municipis que es podran visitar els barcelonins, doncs, seran l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs. Són les cinc poblacions que formen la comarca del Barcelonès.

No s’ha posat cap mena de restricció afegida a aquest moviment i per tant es podrà fer un ús totalment normalitzat de la mobilitat entre aquests municipis. És a dir, que ja no s’haurà de justificar el trajecte si la policia te’n demana el motiu.

Altres mesures que s’han aprovat també avui són la reobertura dels centres comercials amb el 30% d’aforament en tots els seus espais i l’ampliació de fins a 1.000 persones de públic a grans establiments –com el Liceu o la Sagrada Família– sempre que mantinguin el 50% d’aforament i millorin la ventilació de l’espai.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa