Un autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha atropellat aquesta tarda una dona en la cruïlla dels carrers Cartagena amb la Ronda Guinardó. Segons ha explicat un portaveu de la companyia depenent de l’Ajuntament de Barcelona, la Guàrdia Urbana s’encarrega d’investigar les causes de la col·lisió, però els primers indicis apunten que el xoc s’hauria produït per un creuament indegut.

La dona té 73 anys i es troba ingressada en estat crític a l’Hospital Clínic després de patir l’impacte d’un autobús de la línia H6, segons ha informat Metrópoli Abierta. El complex hospitalari no ha pogut confirmar la informació. Ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques s’han desplaçat al lloc dels fets, al barri de la Sagrada Família, i ha atès a la víctima de l’accident.

TMB explica que el sinistre ha ocorregut cap a les 14.30 hores. Transports Metropolitans de Barcelona afegeix que, com és habitual en aquests casos, s’ha activat el protocol de suport psicològic per fer costat al conductor que no ha pogut esquivar la dona.

Bus d’hidrogen

Per una altra banda, TMB ha informat aquest dijous que la flota d’autobusos de Barcelona ha incorporat el primer dels vuit vehicles propulsats per pila d’hidrogen que la companyia ha adquirit. Els prototips estan construïts per l’empresa CaetanoBus. El model lliurat a les cotxeres de TMB iniciarà els trajectes regulars a partir de 2022.

En paral·lel, l’empresa pública explica que Iberdrola ha començat a produir hidrogen verd a unes instal·lacions de la Zona Franca, on els nous models d’autobusos urbans s’abastiran. TMB recalca que l’objectiu dels vehicles de pila d’hidrogen -pioners a l’Estat espanyol- que se sumen a la xarxa de transport públic és “descarbonitzar el transport públic i avançar cap a una nova mobilitat amb zero emissions contaminants”.

Els models que TMB ha adquirit emeten només vapor d’aigua i s’abasteix d’uns 20 quilos diaris d’hidrogen verd. El nou autobús zero emissions d’hidrogen fabricat per CaetanoBus per a TMB és un autobús estàndard, de 12 metres de longitud, i amb una carrosseria lleugera d’alumini amb tres portes

Nou comentari

Més notícies
Un bus turístic de la ciutat de Barcelona al seu pas per la Diagonal / ACN

Vaga dels informadors del bus turístic durant tres dies del Nadal

Les aturades es convoquen el 28, el 29 i el 30 de desembre contra l'ERTO i les diferències salarials al servei
Imatge d'arxiu de viatgers al metro / Jordi Play

Un conductor de bus, l’heroi que va salvar la dona llençada al metro

"Vaig fer el mateix que m’agradaria que fessin per mi, si algun dia jo estic en perill", diu l'home, de 36 anys