Disset accidents en 5 mesos al tram de Consell de Cent amb blocs de formigó

L'Ajuntament ha instal·lat elements reflectants als blocs de formigó i n'ha arrodonit les arestes

El tinent d’alcaldia de seguretat, Albert Batlle, ha explicat aquest dimecres a l’oposició que hi ha hagut 17 accidents lleus en 5 mesos al tram pacificat de Consell de Cent on s’han instal·lat els polèmics bancs de formigó per ampliar la vorera. El regidor ha detallat els resultats d’un estudi de la seguretat viària en aquesta via, entre els carrers Rocafort i Girona (1,7 kilòmetres lineals) i entre l’1 de maig i el 27 de setembre. Dels 17 sinistres, ha assegurat Batlle, cap d’ells ha causat ferits ni víctimes mortals.

L’únic incident directament relacionat amb els nous bancs, segons ha dit Batlle, va ser un xoc d’un cotxe contra un bloc de formigó el 18 de maig. El conductor va ser denunciat per conduir sota els efectes de les drogues i l’atestat policial recull només danys materials. El balanç no inclou voluntat municipal de retirar els blocs de formigó, com havia demanat JxCat, que els ha denunciat a Fiscalia per perillositat.

Arran de les protestes de l’oposició, el govern municipal ha fet instal·lar elements reflectants als blocs de formigó i n’ha arrodonit les arestes. També ha mogut contenidors per augmentar la visibilitat dels conductors, ha ressaltat els carrils bici amb una línia groga i peces separadores i ha col·locat més senyals verticals i horitzontals en carrils bus que generaven una certa confusió.

L’informe, al que ha tingut accés el TOT Barcelona, detalla que 12 dels 17 accidents van tenir lloc a les cruïlles de Consell de Cent amb altres carrers i recorda que a les interseccions no hi ha blocs a la calçada. Un altre dels incidents va succeir “en el pas de vianants previ a la zona assenyalada” i un altre va ser una topada entre una furgoneta i una moto. Dos més tenien a veure amb ciclomotors: un motorista va xocar contra els separadors del carril bici i un altre contra un arbre.

Més informació

Nou comentari