Denuncien un “abús de poder” d’un vigilant del metro

El diputat Ruben Wagensberg difon un vídeo on es veu el membre de l'equip de seguretat posant un jove contra la paret amb violència

El diputat per ERC Ruben Wagensberg ha difós aquest dijous a la tarda un vídeo en què es veu un vigilant del metro posant contra la paret amb violència un jove. Li agafa la cara i l’hi prem, mentre l’amic va dient “què fas? què fas?”. El membre de l’equip de seguretat replica: “Que marxis d’aquí!”. Wagensberg assegura que els dos joves “no s’han resistit en cap moment” i ha qualificat la situació, que s’ha produït a la parada de Barceloneta, a l’L4, d'”abús de poder”. La companyia ha assegurat al TOT Barcelona que el cas “s’està investigant”, cosa que implicarà que es demanin explicacions a l’empresa de seguretat.

En la piulada, el diputat ha demanat a TMB que investigués l’incident i que revisessin les càmeres de seguretat. La companyia ha dit en una piulada que ho faria i ha donat les “gràcies per l’avís” a Wagensberg, Poc després ha fet un altre tuit en què ha indicat que s’havia “revisat” el cas i que es tractava d’una “actuació dels vigilants de seguretat per desallotjar presumptes carteristes”. Tot i aixó, no es consideta tancat l’afer, segons han indicat portaveus de l’empresa.

El ges desafiant i groller uns instants abans

Com va comprovar el TOT Barcelona en una jornada de patrullatge amb els Mossos d’Esquadra pel metro, les formes utilitzades per aquest vigilant de seguretat estan molt lluny de ser les ortodoxes, les protocolitzades. I més si es té en compte un altre tuit de Ruben Wagensberg. Aquesta segona piulada mostra el que ha passat una mica abans, quan ha començat l’enfrontament del vigilant amb els dos joves suposadament sospitosos de ser carteristes. El vídeo és molt curt, però s’hi veu el vigilant fent un gest groller i desafiant als nois, posant-se la mà als genitals.

En dos mesos, ja són almenys tres els episodis d’abús d’autoritat protagonitzats per vigilants de seguretat del transport públic de Barcelona que s’han denunciat públicament. Els dos anteriors han sigut de vigilants de Renfe, i la companyia ha reaccionat immediatament demanant que s’apartés els implicats en tots dos casos, un a l’estació de Sants i l’altre a l’intercanviador de la plaça Catalunya.

Condemna de SOS Racisme

Per la seva banda, SOS Racisme ha condemnat “l’agressió” que ha dit que respon a “patrons racistes de les forces de seguretat de TMB”, i ha posat el seu servei de denúncies a disposició dels afectats i els testimonis dels fets, recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Més informació

Nou comentari