Els cotxes més contaminants podran circular per anar a l’hospital amb permisos temporals

L'AMB crearà un registre per esquivar puntualment la prohibició de circular per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a partir del 2020

El director de Serveis de Mobilitat Sostenible de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Carles Conill, ha avançat que està treballant en un registre per expedir permisos temporals perquè els cotxes més contaminants puguin circular puntualment per les Zones de Baixes Emissions, que a partir de l’1 de gener del 2020 seran territori prohibit per a tots els vehicles sense l’etiqueta de la DGT.

[r:1]

En una entrevista a Betevé, Conill ha explicat que els permisos puntuals s’haurien de demanar amb antelació per poder passar la ITV o portar un familiar a l’hospital, per exemple. Per poder demanar aquests salconduits, els vehicles hauran d’estar inscrits al registre que prepara l’AMB. La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Mobilitat i Urbanisme, Janet Sanz, ja va explicar a mitjans de març que estudiarien “excepcions puntuals” per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda, de serveis d’emergències i de serveis assistencials, informa Europa Press.

La Zona de Baixes Emissions (ZBE) són un projecte metropolità que afecta 95 kilòmetres quadrats i inclou la ciutat de Barcelona i parts de Sant Adrià del Besòs, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat. Abans d’aprovar l’ordenança que detallarà les excepcions, es farà un procés participatiu que es durà a terme fins al setembre de 2019 per després tramitar la norma i posar la ZBE en marxa l’1 de gener de 2020.

Més informació

Nou comentari