Convocatòria de vaga a Adif per falta “extrema” de treballadors

Inclourà aturades parcials de dues hores durant set dies entre el 26 de febrer i el 26 de març

CCOO s’ha sumat a la convocatòria de fa uns dies del comitè general d’empresa d’Adif a les set aturades parcials de dues hores entre el 26 de febrer i el 26 de març per protestar contra la manca de personal a la companyia i les externalitzacions del servei, entre d’altres. Segons ha explicat el sindicat en un comunicat, en el cas de Barcelona la falta de treballadors és “extrema” i l’externalització del servei fa que hi hagi “moltes afectacions” en el servei a viatgers i mercaderies, uns fets que CCOO també ha denunciat a Inspecció de Treball.

Concretament, segons el sindicat, els usuaris veuen afectada la seva mobilitat “per uns retards que en altres condicions no es produirien”. CCOO també alerta que al fet que no s’incorpori personal cal sumar-hi l’edat mitjana de la plantilla, que “no para de pujar”, concretament es troba al voltant dels 55 anys. “El que comporta una sortida gradual de recursos humans que es reemplaçada mitjançant l’externalització de les tasques, per part del gestor de les infraestructures”, continua el sindicat, que considera que la contractació externa fa encarir la gestió amb un cost que se situa “molt per sobre” que si es dugués a terme amb mitjans humans i materials propis.

En aquesta línia, els treballadors també asseguren que s’incrementa el risc d’accidents perquè el manteniment es contracta a empreses que “en molts casos” no tenen la formació ni les eines adequades i que el personal de circulació “assumeix excessives càrregues de treball” que repercuteixin en la seva salut i en la seguretat, puntualitzen.

El comitè general d’empresa va denunciar fa unes dies que la pèrdua de personal es va iniciar el 2005, coincidint amb la segregació de Renfe en dues entitats. Així per exemple, l’ens disposava de 13.937 treballadors davant els 10.373 de l’any passat, segons dades del comitè, que calcula que entre el 2021 i el 2024 deixaran l’empresa 2.337 persones.

Les aturades parcials començaran divendres 26 de febrer entre set i nou del matí i tres i cinc de la tarda i es repetiran, en les mateixes franges, el 5 i 12 de març, mentre que el 26 de març serà de 23 hores, entre la mitjanit i les onze de la nit. Els treballadors també faran vaga alguns dissabtes: el 27 de febrer i el 6 i 13 de març entre la mitjanit i les dues de la matinada.

Més informació

Nou comentari