Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comença el tall a la L5 per la construcció de la nova estació d’Ernest Lluch
  • CA

Aquest dilluns al matí ha començat el tall de la L5 del metro de Barcelona, que afecta el tram de la línia entre les parades de Collblanc i Can Vidalet, on hi ha la parada de Pubilla Cases. Aquestes obres volen millorar les infraestructures i obrir la nova estació Ernest Lluch, que donarà servei als barris de Les Corts de Barcelona i de Collblanc i Torrassa de l’Hospitalet.

A més, però, serà un intercanviador que tindrà enllaç amb el tram. Per intentar minimitzar les afectacions del tall, s’ha habilitat un servei de busos que connecta les estacions del tram afectat que TMB ja ha reforçat aquest mateix dilluns al matí en veure que l’inicialment previst era insuficient. Aquest tall se suma als que ja hi ha per obres entre Clot i Fondo de la L1 i entre Paral·lel i Sagrada Família de la L2.

7.500 persones afectades en hora punta

La suma dels tres talls afectaran unes 7.500 persones en hora punta cada dia durant el mes d’agost, segons estima TMB. Per aquests usuaris afectats, la regidora de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, ha afirmat que “el transport ferroviari no és igual que el transport terrestre” i ha recomanat que els usuaris agafin els “transports alternatius”.

El director general d’infraestructures i mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Xavier Flores, ha destacat que les afectacions de les línies “són molt independents pel que fa a la mobilitat”. Ha afirmat que “són àmbits absolutament diferents de mobilitat, estan en extrems de la ciutat i per tant no estan interrelacionades, són absolutament complementàries entre elles”. Així, creu que els usuaris no es veuran afectats per dos o més dels talls.

Servei a Barcelona i l’Hospitalet

Flores ha destacat, també, que la creació de la nova parada, Ernest Lluch, “donarà servei als veïns dels barris de Sant Ramon i Les Corts de Barcelona i de Collblanc i Torrassa de l’Hospitalet”, i que també s’està fent un intercanviador amb la línia de tramvia. A més, ha afirmat que “més enllà dels veïns propers també beneficiarà als veïns d’Esplugues, de Cornellà i de l’Hospitalet de Llobregat en general”.

Aquestes obres de millora, afirma Flores, mostren “el compromís de les administracions per la millora del transport públic” i espera que els estius següents se’n puguin fer moltes més.

Més notícies
Entra en funcionament la llançadora que supleix el tram tallat de l’L1 de Metro
Notícia: Entra en funcionament la llançadora que supleix el tram tallat de l’L1 de Metro
Comparteix
TMB ha cedit a les queixes veïnals sobre la manca d'alternatives durant les obres, que duraran fins al 30 d'agost
Els talls a les línies L2 i la L5 del metro s’afegeixen al de la L1 a partir de dissabte
Notícia: Els talls a les línies L2 i la L5 del metro s’afegeixen al de la L1 a partir de dissabte
Comparteix
La línia lila estarà aturada del 27 de juliol al 30 d'agost entre Paral·lel i Sagrada Família | La blava deixarà de funcionar entre Collblanc i Can Vidalet

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa