Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau apressa l’Estat a prorrogar les rebaixes al transport públic
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha pronunciat aquest dimarts sobre la possible pròrroga de les rebaixes en els abonaments del transport públic. La líder de Barcelona En Comú ha assegurat en una atenció als mitjans que espera que aquestes bonificacions s’allarguin mentre duri “la situació d’emergència social” i que no concloguin el pròxim 31 de desembre, com actualment està previst.

En un clar missatge al govern espanyol, Colau es posiciona favorable a mantenir els descomptes en els abonaments que han entrat en vigor aquest mes de setembre, una possibilitat que no descartava aquest dilluns la ministra de Transports, Raquel Sánchez. “Si s’ha de prorrogar, la prorrogarem, però ara per ara no podem avançar res, hem de deixar passar els mesos”, apuntava ahir també en declaracions als mitjans de comunicació Sánchez, que celebrava l’èxit que ha tingut la mesura.

En la mateixa línia que la ministra es posicionava aquest dilluns el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Jaume Collboni, que assenyalava que la bonificació dels abonaments del transport públic servirà per incentivar la “fidelització” de nous usuaris entre la ciutadania que, normalment, fa servir el cotxe pels seus desplaçaments. “És obvi que lluny d’alguns alarmismes el funcionament ha sigut correcte i la mesura ha sigut molt ben rebuda. Serà una gran contribució pel foment del transport públic”, afegia Collboni, que evitava pronunciar-se sobre aquesta possible pròrroga de les rebaixes en els abonaments.

Segons les darreres dades facilitades pel govern espanyol, a Catalunya s’han expedit ja més de 200.000 abonançaments bonificats, 170.000 dels quals per al servei de Rodalies. Això s’ha traduït en un increment de la demanda del 8-9%, un augment que el sistema ha pogut absorbir amb èxit.

Com obtenir els bitllets gratuïts de Renfe

Les persones interessades aconseguir tenen dues opcions principals per poder adquirir aquests abonaments bonificats al 100%. Per una banda, els usuaris poden comprar aquests bitllets de manera telemàtica a través de l’aplicació oficial de la companyia Renfe o de la pàgina web, on caldrà aportar tota una sèrie de dades com el número de DNI o el telèfon de contacte que ja es podien anar emplenant des del passat 8 d’agost. Un cop realitzar el tràmit, els passatgers rebran un codi QR que podran descarregar i que els servirà per accedir a les estacions o obtenir el tiquet físic.

Per altra banda, els usuaris que ho prefereixin poden obtenir els abonaments de manera presencial a les màquines d’autovenda ubicades a les diferents estacions de la xarxa de Rodalies o a través de les mateixes taquilles. En aquest darrer cas, els interessats hauran de presentar a l’operador el seu document d’identitat, ja que el número que figura en aquest es gravarà en els bitllets juntament amb el telèfon mòbil del passatger.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ciutadà estorat a setembre 06, 2022 | 20:41
    Ciutadà estorat setembre 06, 2022 | 20:41
    O sigui que la culpa és de les xarxes socials o sigui del poble. Genial

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa