Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau reclama a Aragonès ajudes específiques per al taxi per la caiguda “dràstica” d’usuaris

L’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’AMB, Ada Colau, ha adreçat una carta al vicepresident amb funcions de president i conseller d’Economia, Pere Aragonès, per reclamar ajudes específiques per al sector del taxi davant la “reducció dràstica” de la feina com a conseqüència de la pandèmia. En la carta, escrita fa dos dies, Colau subratlla que en aquest sector les persones assalariades i treballadores autònomes “estan passant per una situació econòmica angoixosa” i que han de fer front a despeses “fixes i molt costoses” cada dia mentre la clientela és “poca o nul·la”. La presidenta de l’AMB també recorda a Aragonès que hi ha 13.000 famílies que depenen del sector, del qual diu que es troba en un “escenari límit”.

La presidenta de l’AMB i alcaldessa de Barcelona celebra que el Procicat autoritzés la setmana passada les mesures de restricció i ordenació de l’oferta del taxi, que precisament entren en vigor aquest dijous després que ahir l’AMB en publiqués la resolució. Cada dia descansaran el 40% dels taxistes en uns torns rotatoris definits pel número final de les llicències. Pel que fa als caps de setmana, la reducció serà del 75%, i s’estableix qui pot treballar d’acord amb les dues últimes xifres.

Colau defensa que el taxi és un servei d'”interès públic” i que aquest sector es diferencia d’altres per “gran nombre d’autònoms” a qui, afegeix, “ens veiem amb l’obligació de garantir la seva viabilitat”. La presidenta de l’AMB també estén la demanda d’ajudes per a les empreses que gestionen les llicències de taxi.

La proposta de l’alcaldessa, però, no ha estat especialment ben rebuda per part del portaveu d’ERC a l’Ajuntament i conseller a l’AMB també, Jordi Coronas. El representant republicà ha ironitzat sobre el gest de Colau en un moment en què encara s’està negociant des de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) unes peticions similars amb el govern espanyol. Segons concreta Coronas, és amb el ministre José Luis Ábalos amb qui els taxistes estaven conversant per rebre ajudes. Tanmateix, el regidor es pregunta si és que el ministre ja li ha avançat a Colau la negativa econòmica i “per tapar-li les vergonyes ara reclama a la Generalitat”.

El representant d’Esquerra Republicana també apunta en una piulada que “l’Estat ha de transferir a les comunitats autònomes 400 milions d’euros per dèficit de transport públic” i anima al govern espanyol a resoldre definitivament si el taxi, tal com marca la placa que duen en el vehicle, és un servei públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa