Colau plantejarà un peatge contra la contaminació si no funciona prou la zona de baixes emissions

L'alcaldessa diu que a mitjans de l'any que ve caldrà avaluar els resultats de la zona de baixes emissions que entra en vigor al gener

La zona de baixes emissions que entra en vigor al gener a Barcelona, i que afecta tot l’espai contingut entre les rondes, serà avaluada a mitjans de l’any que ve, quan faci sis mesos que està en marxa. I si els efectes no són suficients, s’hauran d’activar mesures addicionals. Ho ha advertit aquest dimecres Ada Colau en una entrevista al programa Els matins, de TV3.

Segons l’alcaldessa, si la contaminació, que és “un greu problema per a la salut” i una “emergència”, no es redueix prou, s’haurà de plantejar la possibilitat de posar un peatge de congestió als límits de Barcelona.

[r:1]

De tota manera, Colau també ha repetit –ja ho va dir la setmana passada– que hi ha altres mesures a plantejar, com ara limitar el creixement del Port i de l’aeroport. “És contradictori ampliar infraestructures com el Port i l’aeroport i decretar l’emergència climàtica. Cal introduir el concepte del límit, això ho demana la ciutadania”, ha dit. Segons l’alcaldessa, no serien mesures impopular, tot i que “hi hauria algun lobby que s’hi oposaria”. 

[r:2]

Més informació

Comentaris

    el mussol emprenyat 26/07/2019 7:48 am
    depenent de la corona on s'apliqui aquest peatge,només servirà perquè els més pobres,que no poden canviar de cotxe i que no tenen cap altre mitjà per arribar, donat el pobre transport públic que tenim, les passin magres per entrar a treballar a Barna. Però ja está be,mentre es recaptin diners i es posin multes els politics ja estan contents

Nou comentari