Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau negocia amb els camioners després del col·lapse contra la ZBE

El govern de l’alcaldessa Ada Colau ha admès aquest divendres que negocia amb el sector del transport després de les tres jornades en què els camioners van col·lapsar la ronda Litoral puntualment per protestar contra la implantació de restriccions a la circulació als vehicles de mercaderies dins de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a Barcelona. El regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ho ha reconegut al plenari municipal arran d’una pregunta de Ciutadans, que ha sol·licitat que s’ampliï la moratòria de les limitacions al trànsit per a camions i vehicles de mercaderies mancats d’etiqueta ambiental, una excepció que s’esgota l’1 de gener de 2022.

Badia ha assegurat que l’Ajuntament es planteja ara concedir “una mica més de temps” perquè els transportistes puguin continuar circulant dins de la ZBE mentre s’adapten als requisits d’emissions, informa Europa Press. Fins ara, ja els han de complir cotxes, motocicletes i furgonetes per circular dins de l’àrea delimitada per les rondes i que, a més de Barcelona, inclou l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i part de Cornellà i d’Esplugues de Llobregat.

El regidor ha revelat que el Consistori resta a l’espera que el sector del transport doni resposta a la proposta d’acord que li ha traslladat després de mantenir diverses reunions en els últims dies. Badia ha deduït que s’interposen qüestions jurídiques que impedeixen allargar més la moratòria, com els regidors de Ciutadans han defensat. Ha afegit, però, que s’estudien altres opcions, com ampliar el termini de compromís de compra de vehicles menys contaminants per complir amb les obligacions a què la ZBE imposa per intentar mitigar la contaminació atmosfèrica.

La mobilització del transportistes va provocar congestions de fins a sis quilòmetres el dilluns, en una de les tres jornades en què es va convocar marxes lentes a la ronda Litoral per evidenciar el descontentament del sector. També hi va haver dificultats per transitar per un dels principals nusos de connexió de Barcelona el dissabte passat al matí i aquest dimecres a la tarda.

Més notícies
La ronda Litoral a Barcelona amb un senyal de la ZBE / ACN

Els transportistes aturen la ronda Litoral per protestar contra la ZBE

Notícia: Els transportistes aturen la ronda Litoral per protestar contra la ZBE
Comparteix
Trànsit alerta de retencions de fins a 6 km a la C-58 i de 3 km a la C-33 per entrar a Barcelona
Notícia: Els transportistes aturen la ronda Litoral per protestar contra la ZBE - Mobile
La Zona de Baixes Emissions, una primera prova pilot de peatge a Barcelona ACN

El Govern veu amb bons ulls un peatge a l’entrada de Barcelona

Notícia: El Govern veu amb bons ulls un peatge a l’entrada de Barcelona
Comparteix
"És evident que moltes capitals europees el tenen", diu la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà
Notícia: El Govern veu amb bons ulls un peatge a l’entrada de Barcelona - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Maite Font a novembre 28, 2021 | 07:41
    Maite Font novembre 28, 2021 | 07:41
    Desmantelar tota la flota de camions es una animalada ecologica amb resultat de molta més pol.lució que el seu funcionament. Corrupcio COLAU, COMISSIONS DE FABRICANTS, quina lladregota anti.ecologica. Colau fabricant d'embussos i contaminació. NO PASSAREU, HIJOS DE PAPA amb c8txe electric de 40.000 euros

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa