Cobrar un peatge per accedir en vehicle privat a Barcelona com a mesura dissuasiva per reduir el trànsit i la contaminació al centre? Haver de pagar faria que algú avesat a la comoditat del cotxe agafi el tren o el bus, ara que no tindrà peatges convencionals? Entre els experts no hi ha consens clar sobre l’efecte que tindria un peatge en la reducció del trànsit i de la contaminació, però sí que apunten que serviria, per exemple, per finançar la millora de les infraestructures de transport públic.

Però la idea d’implantar un peatge urbà com el de grans ciutats com Londres, Estocolm, Singapur o Milà a no és nova per a Barcelona. L’any 2019, l’alcaldessa Ada Colau va proposar un “peatge d’entrada a la ciutat” en el marc de la taula per a l’Emergència Climàtica. Ara a més, se sumaria a la Zona de Baixes Emissions en marxa i l’aixecament de bona part de les barreres de peatge a Catalunya ho torna a posar en el punt de mira.

En aquest sentit, la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha exlicat avui que ha parlat amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, sobre la possibilitat de posar peatges a l’entrada de la capital catalana.”No sóc ningú per plantejar aquest peatge, però és evident que moltes capitals europees el tenen”, ha remarcat Jordà. La consellera i Colau s’han “emplaçat a treballar” també en “la problemàtica del transport individual a Barcelona”, segons Jordà.

De fet, va ser la ministra de Transports i Mobilitat espanyola, Raquel Sánchez, qui, el dia que s’aixecaven les barreres a Catalunya, va dir que “pagar per entrar a Barcelona podria ser una possibilitat, però requereix el consens de les administracions”. I tot seguit, Ada Colau va afegir des d’Itàlia que “la zona de baixes emissions és insuficient, per aquesta raó mirem amb interès la mesura del peatge urbà”.

Comentaris

  fat boy Novembre 06, 2021 | 17:26
  I un per sortir de Barcelona?.
  INCREDUL Novembre 06, 2021 | 18:14
  I perque no posan un impost a tots els coches de Catalunya per si un dia van a Barcelona I perque no posan un impost a tots els coches de Barcelona i els entorns per quan surten de cap de setmana, d'escursio o de vacances al mar o a la muntanya..
  Ada Cobrau i la Cobronalitat Novembre 06, 2021 | 18:15
  Peatges, impostos, tot per alimentar una gestió nefasta i pagar a tota la panda de mals gestors que enlloc de preocuparvos pels ciutadans només sabeu que viure del cuento. Quan arribi el canvi climàtic ja ho haureu arrassat tot. Tant de bo les urnes us posin al carrer i llavors veureu com l'heu deixat....
  Reivincativo Novembre 06, 2021 | 18:23
  Pro totes aquestas capitals que ja fan pagar per entrar a la ciutat disposen d'uns extraordinaris transports publics per accediri cosa que no tenim a Barcelona.
  inocent Novembre 06, 2021 | 18:36
  Aquest gobern no te vergonya, perque tinc que pagar l'impost de CO2 jo que nomes vaig de Oix a Montagut i al reves i quan tinc d'anar a Olot, Girona o Barcelona ho faig en Autobus. i els camions que contaminan molt pro molt no pagan res.
  Dani_Andreuenc Novembre 06, 2021 | 20:47
  Un peatge per entrar, un per sortir, un per pixar, un per cagar, un per f.... Facin, facin! Independencia poca, impostos molts!
  Puigdemont un stalin vulgar Novembre 06, 2021 | 21:18
  Junts una banda de lladres COMUNS. COMUNISME I JUNTS son el jateix
  Apa Cola-Cobrao Novembre 06, 2021 | 22:06
  Que posin un impost als cotxes que surten de Barcelona i passan per el Maresme, i contaminen, per anar encara més amunt. Llavors els diners recaptats que els reperteixin a cada ajuntament. L'ajuntament de Barcelona què és el més poderós, i el més lladre, només vol l'impost per cobrar-lo ells.
  S'han apropiat BCN com si fos el seu negoci particular Novembre 06, 2021 | 23:36
  Aleshores de què serveix l'impost de circulació? Ens fan pagar per circular, per aparcar, per CO2, per l'ITV, i ni així es pot entrar a Barcelona?
  El 1.5 Novembre 07, 2021 | 01:14
  ¿ Entonces pagando bajaremos la temperatura del planeta 1.5ºC ?
  Ferran Novembre 07, 2021 | 08:07
  Supongo que a los que pagamos el de Vallvidrera no nos lo doblarían...
  asia Novembre 07, 2021 | 16:09
  els de barcelona que oaguin per anar al Monteny

Nou comentari