Colau, contra el confinament comarcal pel risc d’aglomeracions

L'alcaldessa demana revisar la situació perquè les restriccions de mobilitat siguin d'àmbit metropolità

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha traslladat al Govern que “no es pot repetir un confinament comarcal a la ciutat de Barcelona”. Segons ha dit en declaracions a betevé, la Generalitat ha convocat el món local per comunicar la intenció de tornar al confinament comarcal i se’ls ha informat que els ingressos a les UCI estan pujant. Ha estat en aquest context que Colau ha demanat tenir present la densitat i la singularitat de la ciutat.

“Ja hem comprovat en ocasions anteriors que si es fa un confinament comarcal es produeixen aglomeracions perilloses per a la salut pública”, ha dit. Per això, el govern municipal demana que en el cas de Barcelona el límit de mobilitat sigui tot l’àmbit metropolità i no la comarca del Barcelonès. Segons Colau, si no es té en compte el context es poden repetir aglomeracions en espais com les platges, el Born o Collserola, que han fet “patir”.

“Jo no vull discutir que s’hagin de prendre mesures“, ha precisat l’alcaldessa, que ha reiterat però que les restriccions no poden tenir l’efecte contrari.

Nou comentari