Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, tancada de nou i aïllada de l’àrea metropolitana
  • CA

Torna el confinament comarcal. El Govern, davant l’empitjorament de les dades epidemiològiques, té previst tornar a imposar el confinament comarcal a partir de divendres, segons ha pogut confirmar l’ACN. D’aquesta manera, les autoritats sanitàries descarten per ara el confinament metropolità que ha demanat en reiterades ocasions l’Ajuntament de Barcelona. El Procicat es reuneix aquest migdia per acabar de perfilar les noves restriccions i fins a la tarda no se sabran els detalls.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, va reclamar explícitament al Procicat que atengués a les característiques especials de Barcelona –una ciutat molt densament poblada i que comparteix comarca amb altres localitats molt poblades com l’Hospitalet, Santa Coloma, Sant Adrià i Badalona– i apostés per un confinament metropolità per donar més opcions als barcelonins. 

Límits realistes

“Si el Procicat hagués de prendre alguna mesura restrictiva els propers dies, demanem que els perímetres que es posin a la ciutat siguin raonables i realistes”, va dir Collboni, que va exigir a les autoritats sanitàries que  “tinguin present la realitat metropolitana” en comptes de “posar portes al mar establint fronteres administratives”. 

No obstant això, de moment el Govern no té previst fer cap excepció al confinament comarcal, com ja ha passat en altres ocasions, i obvia un cop més que la xarxa de transport públic –en especial el metro, però també el TRAM– arriba fins a moltes localitats que estan fora del Barcelonès, com Cornellà, Sant Just o Esplugues.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa