L’Ajuntament de Barcelona estudiarà com apujar els requisits de circulació als patinets elèctrics, monocicles i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). El ple municipal ha aprovat una moció de Cs acordada amb el govern d’Ada Colau per “promoure” la utilització obligatòria del casc i impulsar els canvis legals necessaris per fer obligatòria una assegurança de responsabilitat civil front a tercers. Actualment el casc i l’assegurança només són obligatoris per a usos comercials i les empreses de sharing d’aquests nous mètodes de transport individual.

El text aprovat també proposa 6 mesos de taxa gratuïta per a incentivar que els conductors s’inscriguin al Registre de Vehicles de Mobilitat Personal i bicicletes que gestiona l’empresa municipal B:SM. A més, apel·la a l’obligatorietat de portar elements reflectants, llums i timbres per fer més visibles els patinets i evitar accidents. La moció s’ha aprovat per unanimitat.

El 2 de gener va entrar en vigor el primer reglament estatal que regula aquests vehicles, que amplia la normativa municipal de 2017. Entre altres novetats, els patinets i monocicles passen a tenir prohibida la circulació per les voreres o les zones de vianants. En calçada poden anar a una velocitat màxima de 25 km/h. Si circulen en grup, com a molt poden anar juntes entre tres i sis persones i un guia i a Ciutat Vella s’han de cenyir a itineraris concrets.

Més notícies
Un agent de la Guàrdia Urbana multa uns joves per fer curses amb patinet / GUB
Notícia: Barcelona obre la porta a requisar els patinets dels usuaris incívics
Comparteix

Barcelona obre la porta a requisar els patinets dels usuaris incívics

L’Ajuntament busca fórmules per evitar que segueixin circulant en cas d’infraccions greus
Notícia: Barcelona obre la porta a requisar els patinets dels usuaris incívics - Mobile
Un patinet elèctric circulant en un carril bici amb el símbol d'una bici dibuixat / ACN
Notícia: Les empreses de patinets apressen Colau perquè convoqui el concurs de llicències
Comparteix

Les empreses de patinets apressen Colau perquè convoqui el concurs de llicències

El govern municipal té molts dubtes després de la mala experiència del 'motosharing'
Notícia: Les empreses de patinets apressen Colau perquè convoqui el concurs de llicències - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRANCESC a maig 01, 2021 | 12:56
    FRANCESC maig 01, 2021 | 12:56
    Anem sempre cap enrera. Ens vestirem de "La casa de La Pradera i tot déu en cavall. A veure quan tancaran el Parking que hi ha darrera l´Ajuntament de Barcelona RESERVAT EXCLUSIVAMENT pels cotxes dels funcionaris municipals i de la Gene. A veure quan transformen en "espai solament per a Vianants "el carre Jaume I. a veure quan veurem arribar en PATINET als actes públics, sobre tot de nit, els notres REPRESENTANTS PÚBLICS.
  2. Icona del comentari de: Vicenç Esteban Pastor a maig 02, 2021 | 17:08
    Vicenç Esteban Pastor maig 02, 2021 | 17:08
    No sé si a Badalona el govern de García Albiol, seguirà l'exemple de l'Ada Colau a Barcelona, per posar fré als patinets circulant per les voreres des carrers a la nostra ciutat, que no reuneixen l'amplada per compartir espais.

Nou comentari

Comparteix