Barcelona impulsarà una assegurança obligatòria per a patinets

El ple aprova una moció acordada entre el govern Colau i Cs per apujar l’exigència als vehicles de mobilitat personal

L’Ajuntament de Barcelona estudiarà com apujar els requisits de circulació als patinets elèctrics, monocicles i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). El ple municipal ha aprovat una moció de Cs acordada amb el govern d’Ada Colau per “promoure” la utilització obligatòria del casc i impulsar els canvis legals necessaris per fer obligatòria una assegurança de responsabilitat civil front a tercers. Actualment el casc i l’assegurança només són obligatoris per a usos comercials i les empreses de sharing d’aquests nous mètodes de transport individual.

El text aprovat també proposa 6 mesos de taxa gratuïta per a incentivar que els conductors s’inscriguin al Registre de Vehicles de Mobilitat Personal i bicicletes que gestiona l’empresa municipal B:SM. A més, apel·la a l’obligatorietat de portar elements reflectants, llums i timbres per fer més visibles els patinets i evitar accidents. La moció s’ha aprovat per unanimitat.

El 2 de gener va entrar en vigor el primer reglament estatal que regula aquests vehicles, que amplia la normativa municipal de 2017. Entre altres novetats, els patinets i monocicles passen a tenir prohibida la circulació per les voreres o les zones de vianants. En calçada poden anar a una velocitat màxima de 25 km/h. Si circulen en grup, com a molt poden anar juntes entre tres i sis persones i un guia i a Ciutat Vella s’han de cenyir a itineraris concrets.

Més informació

Comentaris

    Vicenç Esteban Pastor 02/05/2021 5:08 pm
    No sé si a Badalona el govern de García Albiol, seguirà l'exemple de l'Ada Colau a Barcelona, per posar fré als patinets circulant per les voreres des carrers a la nostra ciutat, que no reuneixen l'amplada per compartir espais.
    FRANCESC 01/05/2021 12:56 pm
    Anem sempre cap enrera. Ens vestirem de "La casa de La Pradera i tot déu en cavall. A veure quan tancaran el Parking que hi ha darrera l´Ajuntament de Barcelona RESERVAT EXCLUSIVAMENT pels cotxes dels funcionaris municipals i de la Gene. A veure quan transformen en "espai solament per a Vianants "el carre Jaume I. a veure quan veurem arribar en PATINET als actes públics, sobre tot de nit, els notres REPRESENTANTS PÚBLICS.

Nou comentari