Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona impulsarà una assegurança obligatòria per a patinets

L’Ajuntament de Barcelona estudiarà com apujar els requisits de circulació als patinets elèctrics, monocicles i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). El ple municipal ha aprovat una moció de Cs acordada amb el govern d’Ada Colau per “promoure” la utilització obligatòria del casc i impulsar els canvis legals necessaris per fer obligatòria una assegurança de responsabilitat civil front a tercers. Actualment el casc i l’assegurança només són obligatoris per a usos comercials i les empreses de sharing d’aquests nous mètodes de transport individual.

El text aprovat també proposa 6 mesos de taxa gratuïta per a incentivar que els conductors s’inscriguin al Registre de Vehicles de Mobilitat Personal i bicicletes que gestiona l’empresa municipal B:SM. A més, apel·la a l’obligatorietat de portar elements reflectants, llums i timbres per fer més visibles els patinets i evitar accidents. La moció s’ha aprovat per unanimitat.

El 2 de gener va entrar en vigor el primer reglament estatal que regula aquests vehicles, que amplia la normativa municipal de 2017. Entre altres novetats, els patinets i monocicles passen a tenir prohibida la circulació per les voreres o les zones de vianants. En calçada poden anar a una velocitat màxima de 25 km/h. Si circulen en grup, com a molt poden anar juntes entre tres i sis persones i un guia i a Ciutat Vella s’han de cenyir a itineraris concrets.

Més notícies
Un agent de la Guàrdia Urbana multa uns joves per fer curses amb patinet / GUB

Barcelona obre la porta a requisar els patinets dels usuaris incívics

Notícia: Barcelona obre la porta a requisar els patinets dels usuaris incívics
Comparteix
L’Ajuntament busca fórmules per evitar que segueixin circulant en cas d’infraccions greus
Notícia: Barcelona obre la porta a requisar els patinets dels usuaris incívics - Mobile
Un patinet elèctric circulant en un carril bici amb el símbol d'una bici dibuixat / ACN

Les empreses de patinets apressen Colau perquè convoqui el concurs de llicències

Notícia: Les empreses de patinets apressen Colau perquè convoqui el concurs de llicències
Comparteix
El govern municipal té molts dubtes després de la mala experiència del 'motosharing'
Notícia: Les empreses de patinets apressen Colau perquè convoqui el concurs de llicències - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRANCESC a maig 01, 2021 | 12:56
    FRANCESC maig 01, 2021 | 12:56
    Anem sempre cap enrera. Ens vestirem de "La casa de La Pradera i tot déu en cavall. A veure quan tancaran el Parking que hi ha darrera l´Ajuntament de Barcelona RESERVAT EXCLUSIVAMENT pels cotxes dels funcionaris municipals i de la Gene. A veure quan transformen en "espai solament per a Vianants "el carre Jaume I. a veure quan veurem arribar en PATINET als actes públics, sobre tot de nit, els notres REPRESENTANTS PÚBLICS.
  2. Icona del comentari de: Vicenç Esteban Pastor a maig 02, 2021 | 17:08
    Vicenç Esteban Pastor maig 02, 2021 | 17:08
    No sé si a Badalona el govern de García Albiol, seguirà l'exemple de l'Ada Colau a Barcelona, per posar fré als patinets circulant per les voreres des carrers a la nostra ciutat, que no reuneixen l'amplada per compartir espais.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa