Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona obre la porta a requisar els patinets dels usuaris incívics
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona està buscant la fórmula de poder requisar els patinets elèctrics als usuaris que cometin infraccions greus de circulació, segons ha avançat la Vanguardia i ha confirmat el TOT Barcelona de fonts municipals. Actualment, quan la Guàrdia Urbana atura un conductor de patinet per posar en risc els vianants li posa una multa, però l’usuari pot continuar circulant sense que els agents puguin fer res.

“Hi ha un reduït grup d’usuaris que són especialment irresponsables conduint aquest vehicles, l’ús del quals cada vegada és més majoritari”, explica al mateix diari el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle. “No permetrem que circulin impunement posant en perill la integritat de la resta d’usuaris”. Per això els serveis jurídics de l’Ajuntament busquen una fórmula legal per poder-los requisar.

La qüestió és saber si les ordenances municipals ofereixen alguna tipus d’instrument legal per fer-ho. El consistori traslladarà la seva proposta a la Direcció General de Trànsit (DGT) perquè l’avali i doni més consistència jurídica al plantejament municipal. D’entrada, la DGT es mostra favorable a la mesura, ja que la considera equivalent a quan s’immobilitza un cotxe quan un conductor comet una infracció greu, però l’estudiarà amb detall abans de pronunciar-se.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Boletaire a abril 26, 2021 | 12:16
    Boletaire abril 26, 2021 | 12:16
    La primera cosa que caldria fer per controlar els patinets i bicicletes que circulen per les voreres és que els agents muncipals anessin a peu en lloc de passejar tot el dia amb cotxes i motos.
  2. Icona del comentari de: un talp a abril 26, 2021 | 13:30
    un talp abril 26, 2021 | 13:30
    hahahahahhahah...! Quin acudit més bo! Que la "poli" baixarà dels cotxes per treballar! Hahahahha, que bò!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa