Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les empreses de patinets apressen Colau perquè convoqui el concurs de llicències

Smart Mobility, col·lectiu d’empreses de mobilitat compartida integrat a Adigital, ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que convoqui un concurs per regular les llicències de patinets compartits a la ciutat i que el govern municipal faci arribar als grups municipals una proposta en menys d’un mes, tal com es va aprovar a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat. En un comunicat, les empreses també mostren la seva preocupació pels dubtes que darrerament ha expressat la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, que posen en dubte la possibilitat de limitar el nombre d’operadors i es remeten a exemples com el de Saragossa i Sevilla, on només hi ha dues empreses que ofereixen el servei.

En les darreres setmanes, Alarcón ha comentat que inclús es planteja no convocar cap concurs ja que no vol repetir l’experiència del procés engegat amb les motos i les bicicletes elèctriques, on es van presentar moltes més empreses de les previstes. Això va fer que cada operador rebés un nombre baix de llicències i que dificulti la viabilitat d’aquestes empreses. “No apostes per una ciutat com Barcelona si només pots tenir 100 motos al carrer, no té sentit”, va comentar la regidora el mes passat en una xerrada a Executive Forum. “València ha optat per no fer ‘sharing’ d’VMP, és una opció que potser haurem de contemplar en un moment determinat”, va afegir. De moment, segons Alarcón, els serveis jurídics de l’Ajuntament estudien com plantejar el concurs.

Smart Mobility insisteix que és necessari “accelerar la regulació del secor i avançar en la integració dels patinets compartits com una alternativa més de transport sostenible” i més en un context “d’emergència climàtica i sanitària”, afegeix. Les empreses de mobilitat compartida també reiteren la necessitat perquè l’Ajuntament obri un diàleg amb les empreses i amb la resta d’actors del sector ja que no han sigut convocats en una reunió des del setembre del 2019. Amb tot, l’associació es compromet a seguir adoptant “una posició activa i dialogant” per trobar una sortida a aquesta situació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa