Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona col·loca la primera marquesina del nou tramvia de la Diagonal

El projecte del nou tramvia de la Diagonal comença a prendre forma. Si fa unes setmanes arribaven a Barcelona les primeres vies de la nova infraestructura, aquesta setmana s’ha viscut un moment especialment icònic amb la col·locació de la primera marquesina que conformarà una de les estacions del flamant recorregut, que servirà per connectar els dos conjunts de línies del TRAM que ja funcionen a la capital catalana a la banda del Llobregat i del Besòs.

En una publicació a través de les xarxes socials, l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (ATM) ha anunciat els treballs per instal·lar l’estructura de la primera marquesina que formarà part de la nova estació de Sicília, que agafa el nom d’un dels carrers del districte de l’Eixample més pròxims a la parada.

Tant aquesta actuació com la col·locació fa unes setmanes dels primers carrils de la infraestructura -que són d’acer revestit amb una capa de pintura grisa anticorrosiva i que fan 18 metres de llarg– s’emmarquen en la primera fase d’obres del projecte i suposen un pas endavant sobretot simbòlic que indica que un dels projectes estrella de l’executiu liderat per l’alcaldessa Ada Colau segueix el seu curs i va camí de culminar-se a principis del 2024, tal com estava previst inicialment.

Dues fases diferents per connectar els tramvies

Cal recordar que els esforços se centren en aquesta primera fase d’obres en consolidar el tram de vies entre la plaça de les Glòries i el carrer de Girona de l’Eixample per l’avinguda Diagonal, un recorregut que preveu tenir tres noves parades, entre les quals l’estació de Sicília que ha compta des d’aquesta setmana amb una de les marquesines que la conformaran. La segona fase ja contempla allargar el tramvia fins a la plaça de Francesc Macià, on connectarà amb la línia de la banda Llobregat del TRAM.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa