Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Arriben a Barcelona les primeres vies del tramvia de la Diagonal

El tramvia de la Diagonal comença a veure la llum. Aquest dimecres a la tarda han arribat a Barcelona les primeres vies de la nova infraestructura, que servirà per connectar els dos recorreguts del TRAM que ja funcionen a la capital catalana a la banda del Llobregat i del Besòs.

Malgrat que les obres es troben encara en un punt molt inicial, l’arribada d’aquests carrils -que són d’acer revestit amb una capa de pintura grisa anticorrosiva i que fan 18 metres de llarg– suposa un pas endavant sobretot simbòlic que indica que un dels projectes estrella de l’executiu liderat per l’alcaldessa Ada Colau segueix el seu curs i va camí de culminar-se a principis del 2024, tal com estava previst inicialment.

Segons informa Betevé, aquestes primeres 22 vies venen d’Àustria i han estat traslladades a la capital catalana per carretera, carregades en un camió que abans d’arribar a la ciutat ha fet parada al municipi de Sallent. Les peces es col·locaran ara en la plataforma habilitada entre els carrers de la Marina i de Nàpols de la ciutat i es fixaran al paviment utilitzant un mecanisme anomenat pòrtic abans de ser anivellades pels tècnics que estan treballant en l’actuació.

Un cop en el lloc correcte, la previsió és que els operaris facin servir formigó per acabar de consolidar les peces i fixar-les per conformar la via, que progressivament s’anirà cobrint per una capa de gespa.

Dues fases per connectar les dues línies existents

Cal recordar que els esforços se centraran en aquesta primera fase d’obres en consolidar el tram de vies entre la plaça de les Glòries i el carrer de Girona de l’Eixample per l’avinguda Diagonal, un recorregut que preveu tenir tres noves parades. La segona fase ja contempla allargar el tramvia fins a la plaça de Francesc Macià, on connectarà amb la línia de la banda Llobregat del TRAM.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Angelblau a febrer 23, 2023 | 07:59
    Angelblau febrer 23, 2023 | 07:59
    FORA Colau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa