Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona demanarà a l’ATM que ampliï la T-Jove fins als 29 anys
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha acceptat en el plenari d’aquest divendres sol·licitar a l’Autoritat del Transport Metropolità que l’edat límit per ser titular de la targeta T-Jove i desplaçar-se en transport públic amb una tarifa reduïda s’ampliï dels 25 anys fins als 29. El govern municipal ha acceptar el prec presentat pel grup municipal que l’ha proposat, Esquerra Republicana de Catalunya.

El regidor d’ERC Max Zañartu s’ha basat en les males dades d’emancipació, d’ocupació i de feines precàries entre els joves de 25 a 29 anys de Barcelona per defensar allargar els anys en què es pot adquirir el títol amb preus bonificats. “Entre els joves de 25 a 29 anys, la taxa d’atur gira en torn al 17% i, d’aquests, només el 10% rep un ajut”, ha indicat el republicà, que també ha subrallat que “més de la meitat dels que sí que treballen tenen un contracte temporal”.

Des de la bancada del govern bipartit de comuns i socialistes, el regidor Joan Ramon Riera ha acceptat el prec d’Esquerra Republicana però ha matisat que l’accepta en la mesura que la formació ho tingui negociat amb el seu soci a la Generalitat, Junts per Catalunya, i compti amb la dotació pressupostària necessària, informa l’ACN. En aquest sentit, Riera ha demanat que no traslladin al consistori “les disputes o debats que puguin tenir a la Generalitat”. “Si el grup d’ERC entoma aquesta qüestió, els demano que ho facin de debò”, ha dit el regidor del PSC.

Alhora, Zañartu ha afirmat en la seva intervenció durant el ple ordinari de novembre que l’actual taxa de joves que abandonen la llar familiar per independitzar-se és “de le més baixes del segle” a Barcelona. Per acabar, Zañartu ha sol·licitat al govern municipal que acceptés la proposta del grup republicà “tenint en compte aquestes condicions materials i tenint en compte també que la llei de polítiques de joventut que es va aprovar al Parlament defineix com a joves totes le persones entre 16 i 30 anys”.

Més notícies
Vista panoràmica de Barcelona, amb la Torre Glòries / Jordi Play
Barcelona torna al top20 de ciutats més competitives del món
Notícia: Barcelona torna al top20 de ciutats més competitives del món
Comparteix
La capital catalana ocupa el 18è lloc i se situa entre les ciutats capdavanteres per primera vegada des del 2016
El Gran Recapte, amb 'grans dificultats' / Banc dels Aliments
El Gran Recapte, amb “grans dificultats”
Notícia: El Gran Recapte, amb “grans dificultats”
Comparteix
A hores d'ara la fundació estima que s'ha recaptat el 40% del resultat obtingut l'edició de l'any 2020

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa