Barcelona ha tornat al top20 de ciutats més competitives del món, segons l’informe Global Power City Index 2021, un rànquing elaborat per l’entitat japonesa Mori Memorial Foundation amb la participació d’universitats i think tanks de prestigi que compara 48 ciutats de tot el món a partir d’una setantena d’indicadors dividits en sis categories. Enguany la capital catalana ocupa el 18è lloc a escala mundial i el 7è europeu, tornant a les posicions capdavanteres per primera vegada des del 2016.

La classificació l’encapçalen les gran metròpolis de Londres, Nova York, Tòquio, París i Singapur. Barcelona ha millorat tres posicions la seva classificació mundial i dos a Europa, superant Viena, Toronto i Zuric i mantenint-se per davant de Boston, Ginebra o Milà. La millor classificació l’obté a la categoria d’habitabilitat, on se situa tercera, mentre que a la resta està més enrere: interacció cultural (14), accessibilitat (16), medi ambient (26), economia (29) i R+D (34). Respecte l’any passat només ha millorat posicions en habitabilitat i economia.

Treball en la bona línia

“Celebrem el retorn de Barcelona al Top 20 d’aquest rànquing internacional, que demostra que continuem sent una ciutat capdavantera a nivell econòmic i del món dels negocis a tot el món”, ha explicat el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni. “Es demostra que a Barcelona estem treballant en la direcció correcta per generar més oportunitats i més llocs de treball, i que hem de continuar esmerçant esforços en fer que la ciutat encara sigui més competitiva”.

Des del punt de vista dels professionals qualificats internacionals, Barcelona és la 7a ciutat més valorada, mentre que les persones residents li atorguen la 9a posició, els turistes la 16a i els directius la 29a. En dos anys, Barcelona ha passat de la posició 36 a la 29 en l’àmbit econòmic malgrat l’impacte de la crisi de la Covid-19. Collboni considera que cal treballar per fer més atractiva la ciutat per aconseguir l'”aterratge de noves inversions” i “la captació i atracció de talent global”.

El rànquing de la Mori Memorial Foundation es publica anualment des del 2008 i s’ha convertit en una “brúixola” per a empreses, grans corporacions i grups inversors de tot el món quan busquen ciutats on instal·lar la seva activitat. En les últimes setmanes companyies com Microsfot o Pepsi han anunciat grans inversions a Barcelona per instal·lar centre de recerca i investigació de primer nivell.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Madrid treu 9 llocs a BCN a novembre 26, 2021 | 11:59
    Madrid treu 9 llocs a BCN novembre 26, 2021 | 11:59
    Madrid es col·loca aquest any a la novena posició mundial en competitivitat. Ignorar-ho en aquesta notícia és mal periodisme i disfressar la realitat. Enhorabona a Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa