Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona demana allargar els descomptes en els abonaments de transport
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona demanarà poder allargar més enllà del desembre els descomptes en els abonaments del transport públic. Així ho ha assegurat aquest dimecres la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, que considera que a principis del 2023 no hi haurà una millora substancial en l’actual situació d’inflació ni tampoc una rebaixa en el preu dels combustibles fòssils, un dels principals motius que han motivat l’aplicació d’aquesta rebaixa.

En aquest sentit, Sanz aposta per perllongar en els temps la reducció del preu de certs abonaments que s’aplicarà a partir del mes de setembre, on destaca la rebaixa del 50% de l’import de la T-Usual i de la T-Jove o la gratuïtat en el servei de Rodalies. “Celebrem que aquestes actuacions hagin començat, però que no siguin flor d’un estiu”, ha remarcat en declaracions als mitjans la tinenta d’alcalde barcelonina.

Més trens i vagons a Rodalies

Pel que fa al servei de Rodalies, Sanz ha reclamat al govern espanyol que faci un esforç per posar en circulació més trens i vagons a la xarxa per evitar que la seva gratuïtat provoqui un excés de passatge o un empitjorament del servei. “Demanem que prevegi el reforç dels transports, especialment a les hores punta. És un element fonamental per no morir d’èxit“, ha apuntat.

Des del consistori barceloní també han celebrat que, malgrat les reticències inicials, tant la Generalitat com el govern espanyol s’hagin posat d’acord reduir el preu del transport públic com a mesura per frenar la inflació i animar l’ús del transport públic com a alternativa al cotxe.

Excepcions

Cal recordar que no tots els abonaments de transport veuran reduït el seu import a la meitat. Títols com la T-Casual han quedat finalment fora d’aquest descompte i només veuran rebaixat el seu preu en un 30%, malgrat ser la tarifa més utilitzada pels usuaris. Pel que fa a la resta d’abonaments, la T-familiar, la T-grup i la T-dia mantindran les mateixes tarifes que fins ara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa