Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La T-Casual queda fora de la rebaixa del 50% dels abonaments de transport

L’Autoritat de Transport Metropolità de Barcelona (ATM) ha certificat aquest dimarts la reducció del preu dels abonaments de transport. Aquesta modificació implica rebaixar a la meitat l’import dels títols mensuals i trimestrals, com la T-Usual o la T-Jove, però no inclou finalment altres abonaments com la T-Casual, que només es reduirà el seu preu en un 30%, malgrat ser la tarifa més utilitzada pels usuaris.

La bonificació aprovada pel consell d’administració de l’ATM entrarà en funcionament a partir del pròxim 1 de setembre i estarà disponible fins al 31 de desembre del 2022. Amb aquest moviment, l’ens metropolità amplia el descompte del 30% proposat pel govern espanyol en els abonaments mensuals i trimestrals, però no en totes les tarifes.

Pel que fa a la resta d’abonaments, la T-Casual només patirà una rebaixa del 30% en el seu import i la T-familiar, la T-grup i la T-dia mantindran les mateixes tarifes que fins ara. La no aplicació d’aquesta rebaixa extraordinària s’excusa en el reial decret aprovat pel govern espanyol, que contempla la possibilitat d’excloure de la bonificació els títols pensats per a la població turista o d’ús habitual.

Sobrecost de 68 milions

La previsió és que tots els títols comprats durant aquest període bonificat del 2022 es puguin utilitzar sense problemes fins al 15 de gener del 2023. Sobre el sobrecost que suposarà l’aplicació d’aquests descomptes, l’ATM preveu que sigui d’uns 68 milions d’euros, 40 milions dels quals seran assumits pel govern espanyol. La resta, uns 28 milions d’euros, els finançarà l’ens metropolità de transport.

El reial decret del govern espanyol contempla dos crèdits extraordinaris de 100 milions d’euros cada un per a aquesta bonificació, un corresponent als serveis de transport de titularitat de les comunitats autònomes, i un per als serveis dels ajuntaments o institucions locals. En total, es repartiran 200 milions d’euros a tot l’estat espanyol. Si aquesta xifra acaba sent insuficient per pal·liar aquesta inversió, tal com l’alerta l’ATM, el sobrecost derivat l’haurà d’assumir l’ens metropolità.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: T@M a juliol 27, 2022 | 10:22
    [email protected] juliol 27, 2022 | 10:22
    Si senor aixi m'agrada tornant a esclafar les economies familiars, la T-10 és la mes utilitzada pels usuaris del metro i el transport. En comptes de facilitar el pressupost de les families que tant es vanta l'ajuntament ara només serà només d'una redicció del 30 per cent.........shame on you TMB i ajuntament.
  2. Icona del comentari de: Carlitos a juliol 27, 2022 | 14:15
    Carlitos juliol 27, 2022 | 14:15
    Cómo la Colau va en coche que le pagamos todos que se fastidien los demás .Menos mal que te quedan 4 telediarios.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa